Προβληματισμός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ενημέρωση από Τσακαλώτο - Αχτσιόγλου

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 16:06
UPD:17:59
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου (φωτ. αρχείου)

Ενημέρωση για τα ανοικτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, διάρκειας δύο ωρών, είχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. 

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Οι δύο υπουργοί ενημέρωσαν τους βουλευτές των ΕΠΕΚΕ (Επιτροπές Παραγωγής και Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου) Οικονομίας και Εργασίας. 

Αρκετοί από αυτούς επεσήμαναν την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Η ενημέρωση των βουλευτών έγινε εν όψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Στόχος ως τότε είναι να κλείσουν τα τεχνικά θέματα και να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το χρέος. Οι δύο υπουργοί επανέλαβαν ότι θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα τα μέτρα και τα αντίμετρα, αλλά και πως θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, είναι χαρακτηριστική η φράση στελέχους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μέτρα, αντίμετρα και πρωτογενή πλεονάσματα βρίσκονται σε ισορροπία και εφαρμόζονται ταυτόχρονα».

Πάντως, στην Κ.Ο. επικρατεί κλίμα προβληματισμού και ανησυχίας για το αν θα είναι εφικτό να ισοσταθμιστεί η αναδιανομή της δημοσιονομικής πολιτικής και να υπάρξει εφαρμογή βιώσιμου αναπτυξιακού σχεδίου. Ταυτόχρονα, όμως, χαρακτηρίζεται θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά προχωρούν μαζί μέτρα και αντίμετρα, με τους βουλευτές σημειώνουν την ανάγκη να στηριχθούν τα πιο αδύναμα στρώματα και ταυτόχρονα να υπάρξει και αναπτυξιακή προοπτική.

«Αγωνιζόμαστε να υπάρξει μία βιώσιμη οικονομικά και κοινωνικά συμφωνία», ανέφεραν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοφιλή