Ελεγχόμενη έκρηξη χειροβομβίδας πίσω από το Α.Τ. Δάφνης

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 08:17
UPD:16:07
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Εξουδετερώθηκε τα ξημερώματα με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε πάρκο το οποίο βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης στην οδό Λυσίππου.

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 02:50 στο κέντρο της Άμεσης Δράσης προειδοποιώντας ότι σε 40 λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης λέγοντας χαρακτηριστικά «προσοχή. Δεν είναι φάρσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση προσέθεσε πριν κλείσει το τηλέφωνο: «Είναι για τον Λάμπρο». Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Δάφνης είχε χάσει τη ζωή του, στις 10 Μαρτίου 2010, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς, ο βιολόγος αναρχικός Λάμπρος Φούντας.

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οι αστυνομικοί πήγαν στο πάρκο και είδαν ένα τσαντάκι μέσα στο οποίο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός. Απέκλεισαν την περιοχή, ενώ άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών τον εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη και διαπίστωσαν ότι αποτελείτο, μεταξύ άλλων, από χειροβομβίδα, πυροκροτητή και χρονοδιακόπτη.

EUROKINISSI

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοφιλή