ΗΠΑ: Ο Χάρβαρντ αρνήθηκε τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 08:29
UPD:08:49
EPA/S. SABAWOON

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο στον Λευκό Οίκο, ο αντιναύαρχος ε.α. Ρόμπερτ Χάρβαρντ απέρριψε την πρόταση επικαλούμενος οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους. 

Την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ο επόμενος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας απέρριψε ο αντιναύαρχος ε.α. Ρόμπερτ Χάρβαρντ, όπως επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

Η πρόσκληση στον Χάρβαρντ έγινε μετά την αποπομπή του Μάικλ Φλιν από τον Τραμπ όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύμβουλος είχε εξαπατήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για το περιεχόμενο συζητήσεών του με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κισλιάκ.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο στον Λευκό Οίκο, ο Χάρβαρντ απέρριψε την πρόταση επικαλούμενος οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους. Ο Χάρβαρντ εργάζεται ως ανώτατο στέλεχος της εταιρείας Lockheed Martin.

Δύο πηγές που έχουν γνώση του θέματος είπαν ότι ο Χάρβαρντ απέρριψε την πρόσκληση εν μέρει γιατί ήθελε να φέρει τη δική του ομάδα. Αυτό βρήκε αντίθετο με τον Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει στην αναπληρώτρια σύμβουλο του Φλιν, Κ. Τ. Μακφάρλαντ, ότι μπορεί να διατηρήσει τη θέση της.

Δημοφιλή