24ωρη πανελλαδική απεργία των αρχαιοφυλάκων τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου

Όλα τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστά
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 15:23
UPD:16:24

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση του έκτακτου γενικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), αποφασίστηκε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου. Όλα τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστά, με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας.

Η ΠΕΥΦΑ διεκδικεί την υλοποίηση των ακολούθων αιτημάτων:

Τη διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το ΤΑΠΑ, όπως ισχύει μέχρι τώρα. Επίσης, την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ.

Τη θετική εξέλιξη με τη σύσταση των αυτοτελών γραφείων φύλαξης που επιχειρείται μέσω του Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ, για να βελτιωθεί και να επεκταθεί ώστε η λειτουργική της δομή να γίνει πιο αποτελεσματική (όπως η θεσμοθέτηση γραφείου αρχιφυλάκων ανά αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο).

Την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που  εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13/12/2016.

Η ΠΕΥΦΑ ελπίζει στην ανταπόκριση και άμεση επίλυση των προβλημάτων της που δεν δημιουργούν κανένα οικονομικό κόστος, ώστε η έναρξη της τουριστικής σεζόν, καθώς και των εορτών του Πάσχα να βρει τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους χωρίς προβλήματα.

naftemporiki.gr

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή