Άγγελος Συρίγος: Το θέμα είναι η διάχυτη ανομία, η ανοχή στην ανομία

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 13:37
UPD:13:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Το θέμα είναι ότι επιλέγουν βία σε έναν χώρο που η βία είναι από θέμα αρχής εκτός», τόνισε ο Άγγελος Συρίγος.

«Είναι παράλογο, στον χώρο στον οποίο υποτίθεται ότι υπάρχει ελευθερία απόψεων, να κινδυνεύεις από σωματική βία, αν πεις την άποψή σου» δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος, τονίζοντας πως «το θέμα είναι η διάχυτη ανομία, η ανοχή στην ανομία».

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» μία μέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου από αγνώστους, στους οποίους έκανε παρατήρηση επειδή έγραφαν με σπρέι σε τοίχο, ο κ. Συρίγος ανέφερε:

«Έκανα μία φιλική και ευγενική παρατήρηση σε κάποιον ο οποίος έγραφε στον τοίχο. Του είπα μην γράφεις στον τοίχο, που τον είχαν βάψει, τον είχαν ασπρίσει πριν από μερικές ημέρες. Ύστερα από ενάμισι λεπτό βρέθηκα να μου επιτίθενται τρεις με άγριο τρόπο. Ευτυχώς, παρενέβησαν φοιτητές και [...] με προστάτεψαν, φοιτήτριες, οι οποίες έτυχε να είναι δίπλα στο περιστατικό και όρμησαν πάνω και τους σταμάτησαν και μετά ήλθε κι άλλος κόσμος».

«Το θέμα είναι ότι επιλέγουν βία σε έναν χώρο που η βία είναι από θέμα αρχής εκτός. Το θέμα είναι η διάχυτη ανομία, η ανοχή στην ανομία. Είναι 1.15 το μεσημέρι, στο πιο κεντρικό σημείο του πανεπιστημίου και είναι κάποιος ο οποίος γράφει στον φρεσκοασπρισμένο τοίχο, κανονικά τα συνθήματά του και κοιτάζει ο κόσμος και δεν λέει τίποτα. Ακόμη και η αντίδραση της αστυνομίας, η οποία εμφανίζεται μία ώρα και ένα τέταρτο μετά, κάνοντας ολόκληρη επιχείρηση με 25 άτομα κι ενώ τους έχει καλέσει η πρύτανης, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει όλη η ελληνική κοινωνία, όχι μόνο η αστυνομία» πρόσθεσε.

Δημοφιλή