Γ. Δραγασάκης: Στο Eurogroup μπορεί να υπάρξει λύση ή δρομολόγησή της

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 09:30
UPD:09:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Ο κ. Δραγασάκης παρατήρησε ότι πλέον, οι αποκλίνουσες επιδιώξεις ανάμεσα σε μέρη των δανειστών είναι παραπάνω από προφανείς.

Στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου μπορεί και πρέπει να υπάρξει λύση ή δρομολόγησή της σε τακτό χρόνο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο».

Ακόμη έθεσε σε όρους κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστέρηση «ένα και σαφές» ερώτημα. «Στα επίδικα ποια θέση παίρνουν; Συμφωνούν με παράλογες απαιτήσεις;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δραγασάκης παρατήρησε ότι πλέον, οι αποκλίνουσες επιδιώξεις ανάμεσα σε μέρη των δανειστών είναι παραπάνω από προφανείς. «Η Γερμανία θέλει το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ζητεί κι άλλη μείωση χρέους. Ο κ. Σόιμπλε αρνείται. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει αντιφάσεις των δανειστών», πρόσθεσε.

Για την παρουσία του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του διέψευσαν απόλυτα τους καταστροφολόγους και τη ΝΔ, αφού «επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόοδος στην Ελλάδα και βελτίωση των οικονομικών μεγεθών». 

Δημοφιλή