Ν. Βούτσης: Οι εκλογές για το 2017 οπωσδήποτε αποκλείονται

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 22:29
UPD:22:37
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Βούτσης (φωτ. αρχείου) σημείωσε ότι «το ’17 μπορεί να είναι σαν το ’89. Για τη διεθνή κατάσταση και για την Ευρώπη. Είναι τόσο οριακό έτος».

Τα σενάρια εκλογών, αλλά και το ενδεχόμενο επανάληψης των γεγονότων του καλοκαιριού του 2015, απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επίσκεψη του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, δείχνει ότι στις 20 Φεβρουαρίου, «μπορεί να δοθεί μια ισχυρή ώθηση, με τις πολιτικές παραμέτρους οι οποίες μπορούν να καταγραφούν από πλευράς του Eurogroup, που θα είναι και το πράσινο φως, έτσι ώστε μέχρι τις αρχές του Μάρτη να μπορέσουμε να μπούμε στο όχημα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση ότι είναι πιθανόν τον Μάρτιο να χαθεί αυτή η ευκαιρία ένταξης της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση και τότε πάμε για το καλοκαίρι, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Ή Μάιο, ή Ιούνιο, Ιούλιο..... Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάναμε κάθε προσπάθεια, όπως κάνουμε κιόλας, έτσι ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τη δεύτερη αξιολόγηση».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι «το ’17 μπορεί να είναι σαν το ’89. Για τη διεθνή κατάσταση και για την Ευρώπη. Είναι τόσο οριακό έτος. Είναι σαφές ότι όλοι μιλάνε με όλους, ότι η πολιτική διαπραγμάτευση φέρνει σε διεργασίες πρωτόγνωρες, αντιφατικές, μεταβατικές, αμήχανες όλους με όλα. Και το ότι είναι παρούσα η Ελλάδα ως πολιτικός πλέον παράγοντας σε αυτήν τη διαπραγμάτευση είναι εξαιρετικά σημαντικό για το ελληνικό πρόγραμμα, πάντοτε μιλάω για το ελληνικό πρόγραμμα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοφιλή