Κατεπείγουσα ΕΔΕ για όσα συνέβησαν χθες στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 09:02
UPD:18:12
Eurokinissi/ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για όσα συνέβησαν χθες σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και για τις μηχανικές βλάβες που οδήγησαν στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με έγγραφό του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των  ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Ο υπουργός Υποδομών ζήτησε συγκεκριμένα τη διερεύνηση πειθαρχικών και τυχόν ποινικών ευθυνών για τα αίτια και τους υπευθύνους όσων συνέβησαν.

Με το ίδιο έγγραφο ο κ. Σπίρτζης ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης, αμαξοστοιχία που πραγματοποιούσε δρομολόγιο προς Αθήνα ακινητοποιήθηκε περισσότερες από έξι ώρες στη Λάρισα, ενώ άλλο τρένο παρέμεινε για εννέα ώρες στον Δομοκό λόγω προβλημάτων στη μηχανή εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Λόγω των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε τη μείωση των δρομολογίων των τρένων στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθηνα χθες και σήμερα.

Δημοφιλή