Με ισχυρό «όπλο» στη μάχη του 2017

Επιθετική όψη και εξελιγμένη τεχνολογία για το i20 Coupe WRC
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 09:35
UPD:09:35

Από την έντυπη έκδοση

Με ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο θα αγωνιστεί η Hyundai Motorsport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) το 2017, το Hyundai i20 Coupe WRC. Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς των οχημάτων WRC και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής εκδήλωσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Autodromo Nazionale Monza στην Ιταλία. Για τη Hyundai Motorsport το i20 τρίθυρο Coupe WRC αντιπροσωπεύει το τρίτο νέο αυτοκίνητο της ομάδας από το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα το 2014 - μετά το Hyundai i20 WRC (2014-15) και το νέας γενιάς i20 WRC (2016).

Μπαίνοντας στην τέταρτη σεζόν του WRC, η ομάδα ελπίζει να βασιστεί στη θετική περίοδο ανάπτυξης των τελευταίων ετών, καθώς ξεκινά μια νέα εποχή. Οι νέοι κανονισμοί των αυτοκινήτων για το 2017 έχουν εισαχθεί για να ενισχύσουν τη συνολική εικόνα και να προσφέρουν ακόμη περισσότερο θέαμα στους φίλους του WRC, με το νέο σπορ αυτοκίνητο να διαθέτει επιθετική νέα εμφάνιση και εξελιγμένες τεχνολογίες. Οι αλλαγές έχουν επικεντρωθεί στη βελτίωση της αεροδυναμικής και της μηχανικής πρόσφυσης και συγχρόνως υπήρξε αύξηση της ισχύος του κινητήρα από 300 έως 380 ίππους, καθώς και μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου.

Με το νέο αυτοκίνητο η ομάδα ελπίζει σε περισσότερες επιτυχίες μετά την περσινή και πιο επιτυχημένη σεζόν της μέχρι σήμερα, κατά την οποία εξασφάλισε δύο νίκες και παραπάνω από δέκα θέσεις στο βάθρο. Η Hyundai Motorsport κατέκτησε επίσης τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος των κατασκευαστών τη σεζόν 2016. Οι Τιερί Νεβίλ, Χέιντεν Πάντον και Ντάνι Σόρντο θα αγωνιστούν σε όλους τους γύρους του πρωταθλήματος. 

Δημοφιλή