Γ. Δραγασάκης: Να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο υπόδειγμα

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 20:31
UPD:20:36
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι ορισμένοι επιχειρηματίες και άνθρωποι των αγορών αναφέρονται τελευταία στην ανάγκη ενός «επενδυτικού πατριωτισμού».

«Η μετάβαση σε ένα νέο υπόδειγμα βιώσιμης, καινοτόμου και δίκαιης ανάπτυξης, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, είναι κοινωνικό χρέος και εθνική ανάγκη», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό απαιτεί μια νέα, κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής των βραβείων «Growth Awards» που διοργάνωσαν από κοινού η Eurobank και η Grant Thornton, την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατό στο όνομα της επιχειρηματικότητας να συγκαλύπτονται εκείνες οι μορφές επιχειρηματικότητας που θέλουν να πλουτίζουν παρασιτικά μέσα από τις σχέσεις τους με την εκάστοτε πολιτική εξουσία, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Χαίρομαι που ακούω επιχειρηματίες, ολοένα και περισσότερους τελευταία, να στηλιτεύουν οι ίδιοι τα φαινόμενα αυτά», συνέχισε ο κ. Δραγασάκης.

Είπε επίσης ότι ορισμένοι επιχειρηματίες και άνθρωποι των αγορών αναφέρονται τελευταία στην ανάγκη ενός «επενδυτικού πατριωτισμού».

«Αναφέρονται ουσιαστικά στην ανάγκη -θα πω εγώ- για μια νέα κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που επενδύει τα κέρδη της στην έρευνα, που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, νοιώθει υπεύθυνη όχι μόνο απέναντι στους μετόχους αλλά και στην κοινωνία και νοιάζεται για τους εργαζόμενους, για την ασφάλεια και την κατάρτισή τους. Είναι εκείνη η επιχειρηματικότητα  με την οποία μπορούμε να βγούμε από την κρίση», συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.

Δημοφιλή