«Συνταγματικό δικαίωμα η ίδρυση της νέας δικαστικής Ένωσης», λένε τα μέλη της

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 19:00
UPD:19:06
SHUTTERSTOCK

Στην ανακοίνωση, τα μέλη της νεοσύστατης Ένωσης υποστηρίζουν ότι «διακατεχόμαστε από πνεύμα συνεργασίας και ενότητας και θα προχωρήσουμε, ενώνοντας τις προσπάθειές μας με τις λοιπές Δικαστικές Ενώσεις».

To συνταγματικά και κατοχυρωμένο δικαίωμά τους να ιδρύσουν νέα δικαστική Ένωση υπερασπίζονται σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της νέας Ένωσης Ανωτέρων και Ανωτάτων Δικαστικών Λειτουργών.

Στην ανακοίνωση, τα μέλη της νεοσύστατης Ένωσης υποστηρίζουν ότι «διακατεχόμαστε από πνεύμα συνεργασίας και ενότητας και θα προχωρήσουμε, ενώνοντας τις προσπάθειές μας με τις λοιπές Δικαστικές Ενώσεις, για την προώθηση, τόσο των γενικότερων αιτημάτων του κλάδου όσο και των ειδικότερων αιτημάτων των μελών της Ένωσής μας».

Όπως επισημαίνουν, «είναι αδιανόητο να προβάλλεται αντισυνταγματικότητα του νόμιμου κατοχυρωμένου δικαιώματός μας» και προσθέτουν ότι  «αιτία της ίδρυσής μας, πέραν των άλλων, ήταν η παντελής έλλειψη εκπροσώπησης των Ανωτάτων Δικαστών στο Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, παρότι υπάρχει εκλεγμένος Πρόεδρος Εφετών στο Διοικητικό Συμβούλιο».

naftemporiki.gr

Δημοφιλή