Εκ νέου προφυλακιστέος ο Ανδ. Μαρτίνης

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 17:39
UPD:17:46
EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Στην απολογία του ο Ανδ. Μαρτίνης φέρεται να αποδέχθηκε ότι πράγματι έγιναν οι συγκεκριμένες νοσηλείες, όχι όμως δωρεάν αλλά με έκπτωση (φωτ. αρχείου).

Εκ νέου προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλειών του Ερρίκος Ντυνάν, την περίοδο 2007 - 2010.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης οδηγήθηκε πίσω στη φυλακή, όπου ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και έξι μήνες για υπόθεση που αφορά στη δικογραφία για την Hospitalia International.

Σήμερα, ο Ανδρέας Μαρτίνης κρίθηκε προφυλακιστέος για το αδίκημα της απιστίας, κατηγορία που αφορά στα δωρεάν νοσήλια που φέρεται να παρείχε το Ερρίκος Ντυνάν σε επιφανείς κοινωνικά και οικονομικά ασθενείς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στη λίστα των ασθενών που δεν πλήρωσαν, καταγράφονται 51 ονόματα μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι.

Σε πόρισμα που έφτασε στη Δικαιοσύνη καταγράφονται συνολικά 8.106 περιπτώσεις δωρεάν η μέ έκπτωση νοσηλείας. Η ζημία που υπέστη το νοσοκομείο αγγίζει τα 22 εκ. Ευρω.

Η απολογία

Στην απολογία του ο Ανδ. Μαρτίνης φέρεται να αποδέχθηκε ότι πράγματι έγιναν οι συγκεκριμένες νοσηλείες, όχι όμως δωρεάν αλλά με έκπτωση. Και η έκπτωση αυτή, κατά τους ισχυρισμούς του, δεν έγινε στο σύνολο των νοσηλειών αλλά μόνο στο ποσό που δεν κάλυπταν τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών.

Φέρεται ακόμη να παραδέχθηκε ότι τα 51 πρόσωπα δεν κατέβαλαν νοσήλια.  Η έκπτωση που έγινε αφορούσε σε μέρος του ποσού που δεν κάλυπταν οι ασφαλιστικοί φορείς των ασθενών. Δηλαδή αυτό που δεν χρεωνόταν στους ασθενείς ήταν το εμπορικό κέρδος του Ερρίκος Ντυνάν. Όπως ισχυρίστηκε, οι αποφάσεις αυτές δεν λήφθηκαν αυθαίρετα από τον ίδιο αλλά αφού οι σχετικές εισηγήσεις του γίνονταν δεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερρίκος Ντυνάν.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η έκπτωση στα νοσήλια - που όμως σε κάποιες περιπτώσεις έφτανε μέχρι και 100% - συνέβαλε στην αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας του νοσοκομείου αφού τα πρόσωπα που νοσηλεύονταν ήταν δημόσια πρόσωπα και αυτό από μόνο του αποτελέσουν διαφήμιση για το Ερρίκος Ντυνάν.

naftemporiki.gr

Δημοφιλή