Τρία αεροσκάφη της Π.Α. στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιών στο Ισραήλ

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 14:20
UPD:14:27
Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Τα ελληνικά CL-415 εκτέλεσαν συνολικά 21 εξόδους με 63,7 ώρες πτήσης σε αποστολές αεροπυρόσβεσης και εναέριας επιτήρησης στις πόλεις Χάιφα και Ιερουσαλήμ.

Συνολικά τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών που ξέσπασαν στο Ισραήλ και αφού προηγήθηκε σχετικό αίτημα συνδρομής.

Η αποστολή ανατέθηκε στην 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ) που συμμετείχε με τρία αεροσκάφη CL-415. Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, στην Αεροπορική Βάση Hatzor, στο Ισραήλ, ενώ αεροσκάφος C-130 μετέφερε 18 Ιπταμένους (εφεδρικά πληρώματα), 14 Τεχνικούς και υλικά υποστήριξης των αεροσκαφών στο Ισραήλ.

Τα ελληνικά CL-415 εκτέλεσαν συνολικά 21 εξόδους με 63,7 ώρες πτήσης σε αποστολές αεροπυρόσβεσης και εναέριας επιτήρησης στις πόλεις Χάιφα και Ιερουσαλήμ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Ισραήλ, την ελληνική αποστολή επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνοδευόμενος από τον Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Γκιλάντ Ερντάν και τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Υποστρα΄τηγος Αμίρ Εσέλ, καθώς και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ Κωνσταντίνος Μπίκας, ενώ τα ελληνικά πληρώματα επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Ισραήλ. 

Την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η κεντρική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από την ισραηλινή κυβέρνηση στην αεροπορική βάση Hatzor, παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, όπου επιδόθηκε αναμνηστικός έπαινος στους συμμετέχοντες. 

Δημοφιλή