Ν. Παππάς: Aν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, γυρίζουμε σε καθεστώς χωρίς άδειες

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 10:50
UPD:11:31
SOOC/Nikos Libertas

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς

Αν το ΣτΕ κρίνει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό «γυρίζουμε σε ένα καθεστώς με τηλεοπτικούς σταθμούς μη αδειοδοτημένους», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να κάνει παραδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών.

Ερωτηθείς αν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές σε περίπτωση που τελικά ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, ο κ. Παππάς απάντησε: «Είναι σαφές ότι αυτό επιδιώκουν, υπάρχει παζλ τοποθετήσεων και συμφερόντων που επιθυμούν διακαώς να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις δια μέσου δικαστικών αποφάσεων».

Κατά τον κ. Παππά, είναι προφανές ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό εξελίσσεται ένα γαϊτανάκι πιέσεων προς τους δικαστικούς λειτουργούς. Μάλιστα τόνισε ότι η Ν.Δ. καλεί συστηματικά τους δικαστές «να βγάλουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο και να τα επιστρέψουν στους καναλάρχες».

Πάντως, ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προδικάζει το αποτέλεσμα των διασκέψεων του ΣτΕ εδώ και καιρό αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς μέχρι τώρα οι αποφάσεις του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών ήταν απορριπτικές. 

Ακόμη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί ανηλεή πόλεμο για τις επιλογές της και διεμήνυσε: «Όσοι νομίζουν ότι θα υποχωρήσουμε ενώπιον των πιέσεων κάνουν λάθος». Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Για τις καταγγελίες του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι υπάρχει «μια προσπάθεια υπονόμευσης και ευτελισμού της Δικαιοσύνης με μεθόδους παρακράτους», είπε ότι κάθε πολίτης έχει διαπιστώσει ποιος λειτουργεί με λογικές παρακράτους.

Επίθεση στη Ν.Δ.

Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στην Ν.Δ. για την πρόθεσή της να μη συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για θεσμική εκτροπή και συμπληρώνοντας ότι «γίνεται ουρά συγκεκριμένων συμφερόντων που θεωρούν ότι με την πτώση της κυβέρνησης θα διαφυλάξουν τα παρανόμως κτηθέντα αγαθά που διαχειρίζονται».

«Η Ν.Δ. έχει εγκλωβιστεί στη γραμμή της μη συγκρότησης του ΕΣΡ και πολύ φοβάμαι ότι πολλοί νομίζουν και ευελπιστούν ότι αυτό που δεν κατάφεραν με τη λαϊκή ψήφο μπορούν να το καταφέρουν δια των δικαστικών αποφάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Άψογοι οι χειρισμοί του Ν. Βούτση»

Ερωτηθείς τι πρόβλεψη κάνει για το αποτέλεσμα της σημερινής διάσκεψης των προέδρων της Βουλής παρατήρησε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και τόνισε ότι η ΝΔ θα πρέπει να κάνει μια ύστατη προσπάθεια να ακούσει τα πιο μετριοπαθή στελέχη της

Κατά τον υπουργό Επικρατείας, ο πρόεδρος της Βουλής χειρίζεται το θέμα με τρόπο άψογο. Επίσης, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πρόταση του κ. Βούτση για τα μέλη του ΕΣΡ θα αφορά «ανθρώπων όλων των αποχρώσεων» προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση. 

Δημοφιλή