Εκτός Κ.Ο. του Ποταμιού ο Ι. Φωτήλας

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 15:59
UPD:16:16
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Διεγράφη από το Ποτάμι ο Ιάσωνας Φωτήλας μετά τη σύγκρουσή του με το κόμμα, που ξεκίνησε με αφορμή την πρότασή του για συνεργασία με τη Ν.Δ..

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε ότι ο κ. Φωτήλας ετέθη εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Το χρονικό της ρήξης

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, όταν ο κ. Φωτήλας εξέφρασε την ανοικτή διαφωνία του με την πολιτική του Ποταμιού. Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM υποστήριξε ότι το κόμμα δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόνομη δράση και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να μπει στη διαδικασία ενός διαλόγου με τη Ν.Δ., στη βάση συγκεκριμένων συγκλίσεων, ο οποίος θα μπορούσε να φέρει μία μετεκλογική συνεργασία των δύο αυτόνομων δυνάμεων.

«Αντί αυτού», συνέχισε, «έξι μήνες τώρα, το Ποτάμι έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Μπήκε σε μία διαδικασία διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να βγει χαμένο, μετά το αναπόφευκτο ναυάγιο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μην έχει ξεκάθαρο λόγο και συγκεκριμένες θέσεις».

Στο πρώην πλέον στέλεχος του Ποταμιού απάντησε ο  γραμματέας Οργανωτικού Έργου Παντελής Αβραμίδης, ο οποίος έκανε λόγο για «γνωστές πιέσεις στελεχών των "παλαιών κομμάτων" προς περιφερειακά αλλά και κεντρικά στελέχη του Ποταμιού». 

«Προφανώς», πρόσθεσε, «δεν έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε στο 2016. Οι υποσχέσεις, οι εξαγορές και όλες αυτές οι παλαιοκομματικές πρακτικές, τους εκθέτουν και δεν θα γίνουν ανεκτές από την κοινωνία».

Η συνέχεια της κόντρας γράφτηκε σήμερα, καθώς ο κ. Φωτήλας κάλεσε τον κ. Αβραμίδη να μην αναλώνεται σε ασκήσεις λάσπης αλλά να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Μάλιστα διεμήνυσε ότι σε καμία περίπτωση η λάσπη δεν πρόκειται να τον σταματήσει από το να εκφράζει τις απόψεις και την αγωνία του για την πορεία της χώρας και του Ποταμιού.

Επίσης αρνήθηκε ότι έχει δεχτεί πρόταση, υπόσχεση ή αντάλλαγμα από οποιονδήποτε, ούτε από τη Ν.Δ..

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον γραμματέα Οργανωτικού Έργου του Ποταμιού, ο οποίος σημείωσε ότι το κόμμα δεν τρώει κουτόχορτο και πρόσθεσε: «Όταν ένας βουλευτής μέλος μάλιστα του Πολιτικού Συμβουλίου τη μια μέρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υποστηρίζει ότι το Κίνημα πρέπει να βαδίσει ενωμένο χωρίς διαφοροποιήσεις και την άλλη μέρα αφού πρώτα συναντά συγκεκριμένα στελέχη της Ν.Δ., δηλώνει ότι "σκέφτομαι να πάω στη Ν.Δ.", τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας».

 

Δημοφιλή