Αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το απόγευμα στη Μυτιλήνη

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 11:01
UPD:11:02
SOOC/Nikos Libertas

Ζητείται από όλους του δημοκρατικούς πολίτες της Λέσβου να απομονώσουν τους χρυσαυγίτες και να δώσουν τη μάχη «για να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα χοτσποτ, να πάρουν έγγραφα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους»

Αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Στο κάλεσμα των διοργανωτών σημειώνεται ότι «η εγρήγορση της κοινωνίας, η ενημέρωσή της και η σταθερή προσήλωσή της στις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης μπορούν να είναι οδηγός για ένα πιο φωτεινό μέλλον για όλους».

Ζητείται από όλους του δημοκρατικούς πολίτες της Λέσβου να απομονώσουν τους χρυσαυγίτες και να δώσουν τη μάχη «για να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα χοτσποτ, να πάρουν έγγραφα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους».

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν το τοπικό νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Λέσβου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο σύλλογος εργαζομένων στην αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση, η ΠΑΣΕ ΟΤΕ, η Ένωση Συντακτών ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων και η ΠΟΕΣΥ, το σωματείο εργαζομένων στα ΜΜΕ της Λέσβου, το αντιρατσιστικό παρατηρητήριο του [ανεπιστημίου Αιγαίου, η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» και άλλες πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες.

«Η Λέσβος έγινε παγκόσμιο σύμβολο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και δεν θα επιτρέψουμε σε μια χούφτα νοσταλγών του Χίτλερ να την μετατρέψουν σε ορμητήριο για ρατσιστικές επιθέσεις. Η Λέσβος είναι και θα μείνει νησί αντιφασιστικό, νησί αλληλεγγύης στους πρόσφυγες», τονίζουν οι διοργανωτές. 

 

Δημοφιλή