Τουρκικό κόμμα θέλουν να ιδρύσουν οι τουρκικής καταγωγής Γερμανοί

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 17:24
UPD:17:28
EPA/MICHAEL KAPPELER

Σε περίπτωση που το εν λόγω κόμμα ιδρυθεί και επισήμως θα είναι το πρώτο κόμμα μεταναστών στην Γερμανία (φωτ. αρχείου).

Δικό τους κόμμα θέλουν να ιδρύσουν Γερμανοί τουρκικής καταγωγής, μετά την απόφαση της κάτω Βουλής να αναγνωρίσει την σφαγή των Αρμενίων ως γενοκτονία και λόγω της «υποβάθμισης» που θεωρούν ότι υφίστανται πλέον στην Γερμανία.

«Είμαστε αντίθετοι σε μια επεκτατική μεγάλη Ευρώπη και αντίθετοι σε μια επιθετική πολιτική γειτονίας», αναφέρεται στην αρχική έκδοση του προγράμματος του κόμματος, ενώ ο επιχειρηματίας Ρεμζί Αρού, εκ των ιδρυτών του κόμματος, εκτιμά ότι η πολιτική κατάσταση στην Γερμανία είναι ασαφής και επομένως αναμένει μεγάλη συμμετοχή.

Στο πρόγραμμα επισημαίνεται ακόμη ότι το κόμμα επιθυμεί μια Γερμανία «με αυτοπεποίθηση, σεβασμό στην παράδοση, ανοιχτή στον κόσμο, πολυθρησκευτική, πολυεθνοτική, η οποία φροντίζει για έναν υγιή πατριωτισμό και εθνική υπερηφάνεια, αντί να πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο, μια Γερμανία που θα διαδραματίζει εποικοδομητικό και σταθεροποιητικό ρόλο, αντί να στρέφεται εναντίον άλλων χωρών ως γυμνασιάρχης».

Σε περίπτωση που το εν λόγω κόμμα ιδρυθεί και επισήμως θα είναι το πρώτο κόμμα μεταναστών στην Γερμανία. Μέχρι τώρα, οι περίπου 3 εκατομμύρια τουρκικής καταγωγής ή και υπηκοότητας κάτοικοι της Γερμανίας, η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στη χώρα, συνήθιζαν να εντάσσονται στα γερμανικά κόμματα, κυρίως στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) και στους οικολόγους Πράσινους.

Δημοφιλή