Σχεδόν 3.300 πρόσφυγες φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 08:10
UPD:09:25
REUTERS/MICHALIS KARAGIANNIS

Τουλάχιστον 3.280 πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τη χθεσινή απογραφή του λιμενικού σώματος, στους τέσσερις χώρους που έχει διαθέσει ο ΟΛΠ.

Στις 6.15 το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue star 1» με 455 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Το πλοίο παρέλαβε 398 άτομα από τη Μυτιλήνη και 57 από τη Χίο.

Στις 9.40 το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», με 307 μετανάστες και πρόσφυγες από τα Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε ένα άτομο από τη Ρόδο, έξι από την Κω και 300 από τη Λέρο.

Το απόγευμα αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά από Καβάλα, Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος». Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσους μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφέρει το συγκεκριμένο πλοίο.

Μέλη εθελοντικών οργανώσεων και του Ερυθρού Σταυρού, που βρίσκονται από νωρίς το πρωί στον χώρο του λιμανιού, αναμένεται να διανέμουν ξηρά τροφή.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με χθεσινή ανακοίνωσή της επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει στον ορισμό και άλλων λιμανιών προκειμένου να κατευθύνονται οι προσφυγικές ροές από τα νησιά, αλλά και να οριστούν νέου χώροι διαμονής προσφύγων στο λεκανοπέδιο, ώστε να μη δημιουργηθούν συνθήκες μόνιμης διαμονής στο χώρο του λιμανιού του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη των δημάρχων του λεκανοπεδίου όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

Δημοφιλή