Πάνω από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο το τελευταίο τριήμερο

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 11:15
UPD:11:18
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Από χθες άνοιξε πάλι ως κέντρο καταγραφής Σύρων προσφύγων ο καταυλισμός στον Καρά Τεπέ.

Περισσότεροι από 15.000 μετανάστες και πρόσφυγες υπολογίζεται ότι έφτασαν στη Λέσβο από την Κυριακή το πρωί, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από χθες άνοιξε πάλι ως κέντρο καταγραφής Σύρων προσφύγων ο καταυλισμός στον Καρά Τεπέ, ενώ λόγω της μεγάλης ροής στο κέντρο καταγραφής στη Μόρια θα λειτουργήσει ξανά όταν θα τοποθετηθούν τα επιπλέον 12 μηχανήματα ηλεκτρονικής καταγραφής αποτυπωμάτων (eurodac).

Στο μεταξύ σήμερα και μέχρι τα μεσάνυχτα αναμένεται, με δυο έκτακτα και τέσσερα τακτικά δρομολόγια στις γραμμές Μυτιλήνη - Πειραιάς και Μυτιλήνη - Καβάλα, να αναχωρήσουν πάνω από 7.000 άνθρωποι. Από αυτούς, περί τους 2.000 θα αναχωρήσουν για Καβάλα και οι υπόλοιποι για Πειραιά. Στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να αναχωρήσουν τις επόμενες μέρες θα μείνουν περί τους 3.000 καταγεγραμμένους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σε αυτούς αναμένεται να προστεθούν περί τους 4.000 που αναμένεται να καταγραφούν σήμερα.

Ασφυκτική είναι όμως η κατάσταση και στη Χίο, με χιλιάδες πια ανθρώπους να μένουν στους δημόσιους χώρους στους δρόμους ακόμα και στην τάφρο του κάστρου όπου στήθηκαν σκηνές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοφιλή