Skip to main content

Ο «Spider-Man» κυριαρχεί στο αμερικανικό box-office

Η ταινία «Spider-Man: No Way Home», το τελευταίο έργο με τις περιπέτειες του ανθρώπου- αράχνη, παραμένει στην κορυφή του box office της Βόρειας Αμερικής συγκεντρώνοντας εισπράξεις 52,7 εκατομμυρίων δολαρίων το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το Exhibitor Relations -εταιρείας που εξειδικεύεται στη βιομηχανία της μεγάλης οθόνης.

Η ταινία, πρώτη στην εποχή της Covid που συγκεντρώνει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box-office μετά την κυκλοφορία της, προσέφερε μια ανάσα στη βιομηχανία του κινηματογράφου, που παλεύει να συνέλθει από το πλήγμα που της κατάφερε η πανδημία.

Τον σούπερ ήρωα ενσαρκώνει ο Βρετανός ηθοποιός Τομ Χόλαντ. Οι προηγούμενες ταινίες, στις οποίες το κοστούμι σε κόκκινο μπλε χρώμα φορούσαν ο Τόμπι Μαγκουάιρ κατόπιν ο Άντριου Γκάρφιλντ, είχαν επίσης κατακτήσει το box-office.

Την ώρα που οι οικογένειες αρχίζουν να επιστρέφουν στις κινηματογραφικές αίθουσες, η ταινία κινουμένων σχεδίων «Τραγούδα! 2» βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με εισπράξεις 19,6 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ Παρασκευής – Σαββάτου.

Η τρίτη στην κατάταξη, «Ο άνθρωπος του βασιλιά: Το ξεκίνημα», βρίσκεται πολύ πίσω, με μόλις 4,5 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.