Skip to main content

Βρετανία: Zητούνται χριστουγεννιάτικα δέντρα για λιοντάρια

Καθώς οι περισσότεροι ξεστόλισαν πια το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους και ετοιμάζονται να το αποθηκεύσουν ή να το πετάξουν, ένας ζωολογικός κήπος στη Βρετανία απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να του τα δωρίσει.

Τα δέντρα θα δοθούν στα λιοντάρια, τις τίγρεις και τις λεοπαρδάλεις του χιονιού που φιλοξενεί ο ζωολογικός κήπος του Λίντον, στο Κέιμπριτζσαϊρ, καθώς για τα αιλουροειδή αποτελούν πρώτης τάξεως παιχνίδι. Ήδη οι υπεύθυνοι ανάρτησαν στο YouTube ένα βίντεο, στο οποίο αφρικανικά λιοντάρια απολαμβάνουν το παιχνίδι τους με ένα από τα δέντρα που δώρισαν περίοικοι.

«Η πρασινάδα είναι πολύ σημαντική για τα ζώα μας, συνεπώς μπορούμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα δέντρα που έχουν ακόμη τις ρίζες τους και αναπτύσσονται, φυτεύοντάς τα σε έναν από τους περιφραγμένους χώρους των ζώων», δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου Κιμ Σίμονς. «Τα δέντρα χωρίς ρίζες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση των χώρων, όπου ζουν τα πτηνά ή για να απασχολήσουν πολλά από τα ζώα μας, συμπεριλαμβανομένων των λιονταριών, των τίγρεων και των λεοπαρδάλεων του χιονιού».

Επιπλέον, μόλις ξεραθούν, τα δέντρα θα καούν στην ειδική μονάδα που διαθέτει ο κήπος, ώστε η ενέργεια που θα παραχθεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών του σε θέρμανση και ζεστό νερό.

Στη Γερμανία εξάλλου, όπως κάθε χρόνο, ζωολογικοί κήποι σέρβιραν ως… γιορτινό γεύμα στους ελέφαντές τους, τα δέντρα που περίσσεψαν στους πωλητές. «Στους ελέφαντες αρέσει να τρώνε ξύλο, είναι σημαντικό για την πέψη τους, ειδικά το χειμώνα, όταν τα δέντρα δεν έχουν πολλά φύλλα», εξήγησε μιλώντας στην ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Όπελ, κοντά στη Φρανκφούρτη. «Τους δίνουμε 1-2 δέντρα την ημέρα. Αν τους δίναμε 10, θα γίνονταν εκλεκτικοί και θα έτρωγαν μόνο τις άκρες».