Skip to main content

Ολλανδική προεδρία με μουσική για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η Ολλανδία, που ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου, θέλει να κάνει μια δυναμική έναρξη, η οποία να αντανακλά την αγάπη της χώρας προς τη νεανική κουλτούρα.

Η ολλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα, ως εναρκτήρια εκδήλωση στην Αθήνα, επέλεξε ένα dj  set που θα γίνει στην Τεχνόπολη, στις 6 Ιανουαρίου από τις 4 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, στον χώρο του «Christmas Factory». Δέκα Έλληνες και Ολλανδοί djs θα παίζουν αφιλοκερδώς για το ελληνικό κοινό, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Πρόκειται για το διάσημο Glass House, μια σειρά εκδηλώσεων με djs που παίζουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που ξεκίνησαν στην Ολλανδία το 2004 από τον ραδιοφωνικό σταθμό 3FM για τον Ερυθρό Σταύρο. Κάθε χρόνο, σε διαφορετική πόλη, την περίοδο των εορτών στήνεται το «γυάλινο σπίτι» στο οποίο για πέντε ημέρες γνωστοί djs παίζουν μουσική αφιλοκερδώς για το κοινό.

Στην Αθήνα, θα παίξουν μόνο μερικές ώρες και όχι ολόκληρα 24ωρα οι: Sander Hoogendoorn, Barend van Deelen, Ace 2 Ace, DJ Fo, Agent Greg, George Siras, Angelo & Da Mike, Junior Rush, Angel Stoxx και Playmen.

Όποιος  θέλει να ακούσει κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι, μπορεί να προσφέρει ένα μικρό χρηματικό ποσό, που κατατίθεται υπέρ των σκοπών της εκδήλωσης.

Η ολλανδική πρεσβεία ήθελε να γιορτάσει την αρχή της προεδρίας με έναν διαφορετικό τρόπο κι έτσι αποφάσισε να διοργανώσει για πρώτη φορά το Glass House, κάτι που δεν έχει γίνει ξανά στο εξωτερικό.

naftemporiki.gr