Skip to main content

Ο μαγικός κόσμος της παιδικής ψυχής σε μια Ονειροχώρα

Γεμάτη μουσική και υπέροχα νοήματα, με ηθοποιούς και μάγους να βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή, χαρίζοντας συγκίνηση και γέλιο, η ξεχωριστή παιδική παράσταση για όλες τις ηλικίες «Η Μάγια στην Ονειροχώρα» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Σταύρου Στάγκου, στο θέατρο Πειραιώς 131.

Από 4 έως 94 ετών

Είναι μια παράσταση για παιδιά από 4 έως 94 ετών, η οποία θα ταξιδέψει τους θεατές σε ένα παράλληλο σύμπαν, γεμάτο χρώματα, όνειρα και την αστείρευτη δύναμη της παιδικής καρδιάς. Ένα ταξίδι σε έναν κόσμο μαγικό, γεμάτο εκπλήξεις και υπερφυσικές δυνάμεις. Τραπέζια και μπάλες πετάνε στον αέρα, χιόνια, πανέμορφες φούσκες και λουλούδια κατακλύζουν τη σκηνή, άνθρωποι εμφανίζονται από το πουθενά ή εξαφανίζονται μέσα σε κουτιά, φωτιές ξεπηδάνε από χέρια, ηχεία και ομπρέλες πολλαπλασιάζονται. Μια παράσταση, στην οποία μαγικές σκιές δημιουργούνται από ένα παιχνίδι των χεριών και οι άνθρωποι καταργούν τον νόμο της βαρύτητας.

Ψάχνοντας να μάθει τι είναι ο φόβος

Η Μάγια είναι ένα μικρό κορίτσι, που δεν ξέρει τί είναι ο φόβος, και αποφασίζει, για να το μάθει, να χαθεί μέσα στο «Μαγικό βιβλίο της Ονειροχώρας», που έχει στο παιχνιδάδικό της η μυστηριώδης κυρία Βέρνον. Στην Ονειροχώρα, θα συναντήσει τον Σαμ, έναν φοβιτσιάρη και αστείο τυφλοπόντικα, που θα την αγαπήσει «με την πρώτη μυρωδιά» και θα γίνει ο βοηθός στο ταξίδι της.

Διασχίζοντας τις διαφορετικές χρωματιστές πόλεις της Ονειροχώρας και ψάχνοντας να μάθει τι είναι ο φόβος, η Μάγια θα συναντήσει βασιλιάδες, μουσικούς, ιερείς, γελωτοποιούς, αγγελιοφόρους και ρομπότ και θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα, που τους προξενεί ο κακός μάγος Εφιάλτης. Με «όπλα» το παιχνίδι, το χιούμορ, την εμπιστοσύνη και τη φιλία, θα αντιμετωπίσει μαζί τους την απώλεια, την αποτυχία, την κοροϊδία και το άγχος, θα αναγνωρίσει την αγάπη και θα μάθει τον φόβο, αλλά και τη δύναμη της γνώσης. Ένα όνειρο που μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της παιδικής ψυχής.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Σταύρος Στάγκος, Περσέας Αρκομάνης, Έρση Νιαώτη, Κώστας Παντελιάς, σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος, σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, χορογράφος: Στέλλα Κρούσκα, μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου, φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, magicconsultants: Περσέας Αρκομάνης, Costa Funtastico, βοηθός σκηνοθέτη: Έρση Νιαώτη, βοηθός σκηνογράφου: Μαρία Παπαδοπούλου, παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα Α.Ε.. Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βαγγέλης Αμπατζής, Άρτεμις Γρύμπλα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, και οι μάγοι: Περσέας Αρκομάνης, Costa Funtastico.

Πληροφορίες

Θέατρο Πειραιώς 131: Πειραιώς 131 – Γκάζι, τηλ.: 210 3450922. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο: 15:00, Κυριακή: 12:00 και 15:00. Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων: τηλεφωνικά: 211 1000365, ηλεκτρονικά: ticket365.gr.

naftemporiki.gr