Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Κανένα ντιμπέιτ με πρώην στελέχη του κόμματος

Θα αποφευχθεί κάθε τηλεοπτική προεκλογική αναμέτρηση ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σε πρώην στελέχη του κόμματος, σύμφωνα με άτυπη ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Τα στελέχη και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν σε κάθε συζήτηση με εκπροσώπους των κομμάτων, τονίζεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται: «Με το ήθος που πρεσβεύουμε, θα αποφύγουμε τηλεοπτική προεκλογική παρουσία με συμμετοχή μας σε πάνελ τύπου μονομαχίας (debate) μόνο ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σε πρώην στελέχη του».

«Για εμάς προέχει η ενότητα της Παράταξης και ο σεβασμός στον κόσμο που ιστορικά την στήριξε. Προτεραιότητα μας η ευθύνη για την Ελλάδα» καταλήγει.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ σε ομιλία του στην Καλαμάτα επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας και πως το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται ούτε τεμαχίζεται και δεν πρέπει να παρασυρθεί σε εσωστρέφεια.

Υπογράμμισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν επέλεγε το δύσκολο δρόμο που ακολούθησε, τότε θα είχαμε υποστεί καταστροφή με εθνικές συνέπειες και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη υπεύθυνης πολιτικής.

Επανέλαβε ότι δεν έχει σημασία ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, αλλά ποιος θα έχει την 3η εντολή γιατί αυτός θα είναι ρυθμιστής και εγγυητής της σταθερότητας. Και τρίτος πόλος είπε θα είναι το ΠΑΣΟΚ, γιατί η χώρα χρειάζεται ενότητα και σταθερότητα.

Η λύση τόνισε, είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλες τις δυνάμεις που έχουν ευρωπαϊκή προοπτική και συνείδηση ευθύνης και με προοδευτική κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται και τον προοδευτικό προσανατολισμό.

Προτείνουμε, είπε, συγκεκριμένη πλατφόρμα συνεργασίας κι αυτή είναι οι έξι εθνικές αναγκαιότητες, πολιτική σταθερότητα, οικονομική σταθερότητα, μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα, θεσμική σταθερότητα, εθνική σταθερότητα και μετάβαση στην νέα φάση μετά τα μνημόνια.

Κάλεσε τέλος, τα στελέχη του κόμματος να δώσουν τη μάχη και τον αγώνα πόρτα – πόρτα ως τις εκλογές κρατώντας ψηλά την ευθύνη, δηλαδή το μέλλον της πατρίδας.