Skip to main content

Costa Azzurra Aqua: Η δύναμη ενός αρώματος που θα μπορούσε να λέγεται και «Καλοκαίρι»

Δροσερό. Πληθωρικό. Αναζωογονητικό. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που περιγράφουν το νέο άρωμα Costa Azzurra Acqua από τον Tom Ford.

Αιχμαλωτίζει την αίσθηση του δροσερού αέρα της παραλίας στο σώμα, τη στιγμή που τα δέντρα σμίγουν με το αλατισμένο άρωμα της θάλασσας και τη ζεστασιά του ήλιου.

Ακτή, Γαλάζιο, Νερό. Τρεις λέξεις, χιλιάδες εικόνες, ακόμη περισσότερες αναμνήσεις και συναισθήματα από εμπειρίες καλοκαιριού και όχι μόνο. Αυτή είναι η εμπλουτισμένη έκδοση του κλασικού, Ιταλικού Fougère, αρώματος Costa Azzurra με το όνομα Costa Azzurra Aqua.

Από την εμφάνιση ακόμη, το νέο άρωμα του Tom Ford σε προσκαλεί, σε προκαλεί και σου δημιουργεί προσδοκίες. Με ανάλογα υποσχόμενο τρόπο σε προδιαθέτει και το μπουκάλι που πάνω του το γαλάζιο της θάλασσας σμίγει με το χρυσό του καλοκαιρινού ήλιου.

Αμέσως μόλις το ανοίξεις, δικαιώνεσαι.

Την πρώτη στιγμή που το δοκιμάζεις συντελείται μια εμπειρία που δεν απευθύνεται μόνο στην όσφρηση, αλλά μοιάζει να εισέρχεται στην ίδια την ψυχή σου. Είναι γνωστό εξάλλου πια πως η μυρωδιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αναμνήσεις. Εικόνες, χρώματα, γεύσεις, ήχοι, συναισθήματα έρχονται και σε τυλίγουν ακριβώς όπως οι σταγόνες του αρώματος που μόλις έχεις νιώσει πάνω και γύρω σου. Η δροσιά του θαλασσινού αέρα, τα αναζωογονητικά νερά και μια ηλιόφωτη παραλία στήνουν το ιδανικό σκηνικό πάνω στο σώμα σου.

Τα συστατικά του Costa Azzurra Aqua είναι επιλεγμένα για να εξυπηρετήσουν ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Για αυτό και νιώθεις πως μια ριπή θαλασσινού αέρα τρυπώνει στα κλαριά του κυπαρισσιού, του κέδρου και της μυρτιάς, μόλις το μυρίσεις. Σε όλα αυτά προστίθεται εκχύλισμα από κίστο, ρητίνη από μαστιχόδεντρο, νότες και αρώματα γνώριμα στη Ελλάδα του καλοκαιριού.

Η μεσημεριανή αίσθηση της φύσης την περίοδο του καλοκαιριού, συνυπάρχει σε μια αρμονική σχέση με την έξαψη που φέρνει στο σώμα και το μυαλό η επαφή με την αλμύρα του θαλασσινού νερού. Και όλα αυτά υπό το ζεστό φως του ήλιου που συμπληρώνει την παιχνιδιάρικη διάθεση του αρώματος Costa Azzurra Aqua.

Το άρωμα θυμίζει ποίημα. Δεν εξηγείται πάντα με όρους συμβατικούς. Ή ακόμη και σαν τη ζεστή ηλιαχτίδα πάνω στο βρεγμένο δέρμα ή αργότερα όταν πέφτει το ηλιοβασίλεμα και κάνεις ακόμη μια βουτιά στα δροσερά νερά του πελάγους. Πώς μπορείς να περιγράψεις την αίσθηση αυτή χωρίς να την αδικήσεις; Το άρωμα είναι μια προσωπική εμπειρία που ο καθένας την βιώνει διαφορετικά. Σαν ένα μικρό μυστικό που μοιράζεσαι με τον εαυτό σου. Αυτό το βίωμα χαρίζει το Costa Azzurra Aqua.