Skip to main content

Ο Μιούρα συνεχίζει ακάθεκτος στα 55 χρόνια του

Ο Καζουγιόσι Μιούρα δεν σταματά… Ο Ιάπωνας αστέρας του ποδοσφαίρου, που γίνεται 55 ετών τον Φεβρουάριο, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της Ιαπωνίας.

«Ο Βασιλιάς Καζού», όπως είναι το παρατσούκλι του στη χώρα του, προπονείται στην Οσάκα και είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να παίξει ως τα 60 χρόνια του.

Μια επιθυμία που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα καθώς ετοιμάζεται να ενταχθεί στους Σουζούκα Πόιντ Τζέτερς της Japan Football League (JFL).

«Θέλω έναν σύλλογο με ξεκάθαρο όραμα, ικανό να παίζει πάντα για να κερδίζει», είπε ο παίκτης, που είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη νέα πρόκληση.

Πέρυσι, ο Μιούρα είχε ήδη βελτιώσει το ρεκόρ του ως ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στην Ιαπωνία παίζοντας στην J-League (P1) για τη Γιοκοχάμα FC.

Αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο δημοφιλείς Ασιάτες ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 1990, ο Μιούρα ξεκίνησε την καριέρα του με τη βραζιλιάνικη Σάντος, το 1986, ενώ φόρεσε επίσης τη φανέλα της Τζένοα κι έπαιξε σε Κροατία και Αυστραλία, σκοράροντας 222 γκολ σε 853 αγώνες.