Skip to main content

Super League: Πρώτη εκτός έδρας ήττα της Βέροιας στα Γιάννινα (0-2)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποχρέωσε τη Βέροια στην πρώτη εκτός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα. Με δύο γκολ ένα σε κάθε ημίχρονο, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη επιβλήθηκε 2-0 στους «Ζωσιμάδες», κάνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο 2016 (16η αγωνιστική).

Ο κακός, σε πολλά σημεία του γηπέδου, αγωνιστικός χώρος (το τερέν ήταν γλιστερό εξαιτίας του παγετού που είχε προηγηθεί) δεν εμπόδισε τους παίκτες και των δύο ομάδων να παίξουν ανοικτό και γρήγορο ποδόσφαιρο σε όλο το 90λεπτο.

Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί από τη «βασίλισσα» του Βορρά που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες και την κατοχή της μπάλας, ωστόσο, στο ποδόσφαιρο αυτό που μετρά είναι ποιος σκοράρει και όχι ποιος κερδίζει τις εντυπώσεις.

Στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι ο ΠΑΣ ευτύχησε να προηγηθεί. Από την ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Ακόστα και Στρούνα, ο Μανιάς έγινε αποδέκτης και με ιδανικό τελείωμα έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΣ (5ο γκολ του σέντερ φορ των γηπεδούχων, όλα εντός έδρας).

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 13΄ από στημένη φάση (κόρνερ) έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Ναζλίδη από το σημείο του πέναλτι έφυγε άουτ. Στο 18΄ ο Βελλίδης έπεσε στη γωνία του και απόκρουσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το γυριστό του Ναζλίδη.

Η Βέροια συνέχισε να πιέζει και στο 35΄ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, αυτή την φορά μετά το γύρισμα του Γιαννούλη ο Μαγέφσκι με σουτ στην κίνηση από την «καρδιά» της περιοχής έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Δυνατά μπήκαν οι δύο ομάδες και στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους αυτή την φορά να χάνουν τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Μανιά να «κλειδώσουν» τη νίκη. Ο σέντερ φορ της ομάδας του Πετράκη απέτυχε να νικήσει τον Λόπεζ δύο φορές, αρχικά στο 63΄, όταν ο Ισπανός απόκρουσε στη γωνία του κι ένα λεπτό μετά έκανε την επέμβαση του πρωταθλήματος στην καρφωτή κεφαλιά του Μανιά από πολύ κοντά.

Την πιο κλασική ευκαιρία του αγώνα έχασε η Βέροια στο 69΄. Ο Βελλίδης απόκρουσε δύσκολα το σουτ του Κόλα και στην επαναφορά της μπάλας ο Μαγέφσκι αστόχησε ουσιαστικά προ κενής εστίας!

Στο 82΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Γιαννούλη με δεύτερη κίτρινη και σα να μην έφτανε αυτό για τη «βασίλισσα του Βορρά», δύο λεπτά μετά ο Τζημόπουλος με κεφαλιά μετά από το φάουλ του Ακόστα «σφράγισε» το «τρίποντο» για τους Ηπειρώτες.