Skip to main content

Gustavo Russo: «…το τάνγκο είναι τρόπος ζωής και πλούτος συναισθημάτων…»

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Ο μετρ της αποπλάνησης και της σαγήνης, ο πιο γνωστός και διεθνώς καταξιωμένος χορευτής τάνγκο και ένας από τους καλύτερους χορογράφους παγκοσμίως, ο Gustavo Russo, επισκέπτεται για μια ακόμα φορά τη χώρα μας, για να παρουσιάσει, μαζί με την ομάδα του Tango Seduccion Company,  μια συρραφή δύο παλαιότερων επιτυχημένων χορογραφιών του με τον πιο αισθησιακό χορό, το αργεντίνικο τάνγκο, και μας μιλά για την παθιασμένη παράστασή του.

Γεννημένα από τη φωτιά του πάθους και την έκρηξη του έρωτα, τα πιο σαγηνευτικά μέρη του «Tango seduccion» και του «Tango in Red Major» γίνονται μία νέα χορευτική παράσταση, η οποία παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από τις 20 έως τις 25 Απριλίου, υπό τον τίτλο «Tango revolution».

Τάνγκο σημαίνει πάθος. Πόνος. Εκφρασμένος πότε σαν κραυγή και πότε σαν κλάμα, πότε σαν γιορτή και πότε σαν θρήνος. Τάνγκο είναι ο αργεντίνικος χορός του έρωτα, του προδομένου έρωτα, της σαγήνης. Πλαισιωμένος από διακεκριμένους χορευτές, ο Gustavo Russo, συνδυάζοντας τεχνικές από παραδοσιακό τάνγκο, μοντέρνο χορό και κλασικό μπαλέτο, ανεβαίνει στη σκηνή για ένα φαντασμαγορικό χορευτικό θέαμα, και μιλά για την παράσταση, για το τάνγκο και για την Ελλάδα.

Ποια στοιχεία συνθέτουν αυτήν τη φλογερή παράσταση;

Αυτή η παράσταση είναι μία σύνθεση με τις πιο δυνατές χορογραφίες των παραγωγών «Tango in Red Major» και «Tango seduccion», δύο μεγάλων επιτυχιών μου, οι οποίες ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, κάνοντας θραύση σε κατάμεστα θέατρα. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, με τους παραγωγούς, να κάνουμε μία μείξη με τις “best of” σκηνές, ειδικά για το ελληνικό κοινό, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Τι είναι για σας το τάνγκο; Ποια συναισθήματα το χαρακτηρίζουν;

Το τάνγκο είναι έκφραση μια συγκεκριμένης στιγμής στην ιστορία, είναι τρόπος ζωής και πλούτος συναισθημάτων. Σήμερα, το τάνγκο είναι ένας γνωστός σε όλους χορός, χωρίς όρια και περιορισμούς, ο οποίος ενώνει διαφορετικό κόσμο και διαφορετικές κουλτούρες. Για μένα, το τάνγκο είναι βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς μου ως Αργεντίνου και ως καλλιτέχνη. Ως χορευτής, το τάνγκο είναι το όργανο, που μου παρέχει την ελευθερία να εκφραστώ μέσω της κίνησης, ενώ, ως χορογράφος, μου επιτρέπει να μεταδώσω αυτό που σκέφτομαι και αισθάνομαι, μέσω μιας τρίλεπτης χορογραφίας. Το τάνγκο είναι ένα πολύ δημοφιλές είδος χορού, που πηγάζει από την καρδιά των ανθρώπων και εκπροσωπεί όλα τα συναισθήματα, που ένα ανθρώπινο ον μπορεί να αισθανθεί.

Έχετε επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

Αγαπώ την Ελλάδα. Αν αποφάσιζα ποτέ να περάσω κάπου αλλού περίοδο της ζωής μου, αυτό το μέρος θα ήταν, χωρίς αμφιβολία, η Ελλάδα.

Πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – Πειραιάς, τηλ.: 210 4143310 – 320. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21: 21.00, Παρασκευή 22 και Δευτέρα 25 Απριλίου: 18.00 και  21:00, Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Απριλίου: 15.00, 18:00 και 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 30 ευρώ, Β΄ ζώνη: 25 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 20 ευρώ, Δ΄ ζώνη: 15 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία Δημοτικού Θεάτρου, καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Media Markt, τηλεφωνικά: 211 8002684 και 11876, ηλεκτρονικά: artinfo.gr και viva.gr.