Skip to main content

Χρυσές Σφαίρες: Οι παρουσιαστές της φετινής τελετής απονομής

Οι ηθοποιοί Αλίσια Βικάντερ, Κάρολ Μπέρνετ, Άαρον Τέιλορ – Τζόνσον και Σίρλεϊ Μακ Λέιν θα είναι παρουσιαστές στην 75η ετήσια τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών (Golden Globe Awards), στις 7 Ιανουαρίου.

Στην τρίωρη τελετή απονομής στο Μπέβερλι Χιλς, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, οικοδεσπότης θα είναι ο κωμικός ηθοποιός Σεθ Μέγιερς.

Η Αλίσια Βικάντερ υπήρξε δύο φορές υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα -πιο πρόσφατα το 2015, για την ερμηνεία της στην ταινία «Το Κορίτσι από τη Δανία», για την οποία κέρδισε Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου.

Η Κάρολ Μπέρνετ κέρδισε πέντε Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ άλλων, το 1978, για το σόου της στο CBS, «The Carol Burnett Show».

Ο Τέιλορ – Τζόνσον βραβεύθηκε με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Β΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Νυκτόβια Πλάσματα» του Τομ Φορντ.

Η Σίρλεϊ Μακ Λέιν ήταν η αγαπημένη των Χρυσών Σφαιρών για δεκαετίες. Βραβεύθηκε έξι φορές, την πρώτη το 1955, όταν αναδείχθηκε «καλύτερη νεαρή ηθοποιός της χρονιάς» για το ντεμπούτο της στην ταινία «Ποιος σκότωσε τον Χάρι;», του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Το 1998, της απονεμήθηκε για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο, το βραβείο «Σεσίλ Ντε Μιλ», η ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμει η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλυγουντ.

Η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα είναι η πρώτη εκδήλωση βράβευσης από τότε που ξέσπασαν τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο Χόλυγουντ με κατηγορίες εναντίον ισχυρών ανδρών, όπως οι Χάρβεϊ Γουάινστιν, Κέβιν Σπέισι, Λούις Σι Κέι και Ντάστιν Χόφμαν.

Με μαύρο ένδυμα πολλοί διάσημοι ηθοποιοί

Πριν από μερικές εβδομάδες, έγινε γνωστό ότι η Τζέσικα Τσάστεϊν, η Μέριλ Στριπ, η Έμα Στόουν, η Νικόλ Κίντμαν θα εμφανιστούν με μαύρο ένδυμα στην τελετή απονομής των αμερικανικών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών βραβείων στο Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια. Μια συμβολική κίνηση για να καταδικάσουν τη σεξουαλική παρενόχληση που μαστίζει τη βιομηχανία του κινηματογράφου και που αποκαλύφθηκε μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν.

Επίσης, αρκετοί Αμερικανοί σταρ αποφάσισαν να υποστηρίξουν τις γυναίκες συναδέλφους τους και σε ένδειξη αλληλεγγύης να φορέσουν μαύρα ενδύματα τη βραδιά της τελετής, καταγγέλλοντας με τον τρόπο αυτόν την κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλυγουντ.

Η σχεδιάστρια μόδας Ιλάρια Ουρμπινάτι, σε μήνυμα που ανάρτησε στο Instagram, πριν από μερικές ημέρες, αναφέρει: «Τουλάχιστον όλοι οι άνδρες που εγώ ντύνω θα φορούν μαύρα,  σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις συναδέλφους τους». Στους πελάτες της 38χρονης σχεδιάστριας συγκαταλέγονται οι Τομ Χίντλεστον,  Ντουέιν Τζόνσον, Άρμι Χάμερ και Γκάρετ Χέντλαντ.

naftemporiki.gr