Skip to main content

Κείμενο του Νίκου Μαζιώτη για τον 6χρονο γιο του

Μακροσκελή ανακοίνωση για το ζήτημα του 6χρονου γιου του εξέδωσε από τη φυλακή ο Νίκος Μαζιώτης, εξαπολύοντας «πυρά» τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς τη δικαιοσύνη.

Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υποστηρίζει ότι «είναι ψέμα ότι ο γιος μας βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας» και επισημαίνει ότι «στην ουσία είναι απομονωμένος, σαν κρατούμενος».

Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, το 6χρονο παιδί μεταφέρθηκε σε ειδική πτέρυγα του νοσοκομείου «Παίδων», παρά το αίτημα της οικογένειας της συλληφθείσας να αναλάβει η ίδια την επιμέλειά του.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόσο οι γονείς του παιδιού, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, όσο και η 25χρονη, η οποία συνελήφθη την Πέμπτη, έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας.

Στο κείμενό του, ο καταδικασμένος τρομοκράτης επισημαίνει ότι το παιδί μέχρι πρότινος, «ζούσε σε ένα καθαρό περιβάλλον, είχε περίθαλψη, πήγαινε σε παιδικό σταθμό και δεν στερούταν τίποτα».

Παράλληλα, σημειώνει πως ο 6χρονος γνωρίζει τους συγγενείς της μητέρας του, καθώς ζούσε μαζί τους την περίοδο 2010 – 2011, όταν και οι δύο γονείς του ήταν στη φυλακή.

«Οι δικαστές θα μπορούσαν να αποφύγουν όλη αυτή την ταλαιπωρία που υφίσταται ο γιός μας, γιατί είχαν τη δυνατότητα να δώσουν από την 1η μέρα της σύλληψης της Πόλας Ρούπα το παιδί στους συγγενείς της που είχαν ήδη κάνει αίτηση για επιμέλεια» τονίζει και καταλήγει:

«Όμως επέλεξαν να ακολουθήσουν μια χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία χωρίς να λογαριάσουν τα τραύματα που μπορεί να προκαλούσαν στο παιδί η βίαιη απομάκρυνσή του από τη μητέρα του και ο εγκλεισμός του σε ίδρυμα». 

Κοινή δήλωση Μαζιώτη – Ρούπα

Την ίδια ώρα, σε κοινή τους ανακοίνωση, οι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα καταγγέλλουν «πόλεμο» σε βάρος του παιδιού, με στόχο τη «βίαιη διάρρηξη των δεσμών του με τη μητέρα του και τη βίαιη παρέμβαση στην προσωπικότητα και την ψυχολογία του».

«Αυτός ο πόλεμος ενάντια στο παιδί μας διεξάγεται συντονισμένα από την εισαγγελέα ανηλίκων, το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, την κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ. Αυτοί πολεμούν το παιδί μας, αυτοί είναι που υπονομεύουν την ψυχική υγεία του παιδιού, αυτοί είναι που επιχειρούν να αλλοιώσουν την προσωπικότητά του» αναφέρουν, μεταξύ άλλων. 

naftemporiki.gr