Skip to main content

Πορεία κατά των πλειστηριασμών από συλλογικότητες, ΠΑΜΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών, με κεντρικό σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», πραγματοποίησαν έξω από το Ειρηνοδικείο συλλογικότητες, το ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, καθώς και η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Λουκάρεως και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τη ΓΑΔΑ, διακόπτοντας για λίγη ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων στην άνοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να αρπάξει την κατοικία του λαού βήμα-βήμα. Προχωράει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχώρησε στην αυτεπάγγελτη δίωξη όποιων αγωνίζονται ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, και τώρα συνεχίζει παραπέρα βήματα στο να αρπάζει τη λαϊκή κατοικία όποιων χρωστάνε στο Δημόσιο» υποστήριξε το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Βάλσαμος Συρίγος.

«Εμείς θα βρισκόμαστε συνέχεια στο δρόμο, θα αγωνιστούμε για να μην χάσει κάποιος το σπίτι του. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα μπροστά για να μην χαθεί κανένα σπίτι, ούτε από τους τραπεζίτες ούτε από κανέναν. Συνεχίζουμε τον αγώνα στην απεργία στις 12 Γενάρη» κατέληξε ο κ. Συρίγος.

Το «παρών» έδωσε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας: «Έχουμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει γίνει ποτέ για τους πλειστηριασμούς. Κι όπως βλέπετε, πρόκειται για μία ενωτική συγκέντρωση. Εδώ βρίσκεται όλος ο ριζοσπαστικός δημοκρατικός αντιμνημονιακός χώρος. Κι η πρότασή μας είναι απλή, όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς, να κάνουμε ένα κοινό πολιτικό μέτωπο για να ανατρέψουμε το μνημονιακό μπλοκ κι αυτή την κυβέρνηση, και να ανοίξει ένας καινούριος δρόμος για τη χώρα».

Από την πλερυά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Βασίλης Βατίστας ανέφερε: «Είμαστε εδώ με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία της Αττικής για να υπερασπιστούμε τις λαϊκές κατοικίες των γονιών των μαθητών μας. Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης πάει χέρι χέρι μαζί με το τσάκισμα του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης μαζί με το πάρσιμο της λαϊκής κατοικίας, γιατί μιλάμε για αρπαγή. Κάτω τα χέρια από την απεργία, κάτω τα χέρια από μνημόνιο για την παιδεία, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».