Skip to main content

Μεξικό: Μέχρι τέλος Μαρτίου, εμβολιασμένοι όλοι οι πάνω των 60

Το Μεξικό σχεδιάζει να εμβολιάσει κατά του κορωνοϊού όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο πρόεδρος της χώρας Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ήδη η χώρα έχει προμηθευτεί πάνω από 53.000 δόσεις του εμβολίου και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει προμηθευτεί 1,4 εκατομμύρια δόσεις για να εμβολιάσει το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

“Στα τέλη Ιανουαρίου θα ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε τους ηλικιωμένους πολίτες με το κινεζικό εμβόλιο. Πραγματοποιούμε τώρα όλες τις διαδικασίες για να το αποκτήσουμε. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60”, είπε ο πρόεδρος.

Τον Απρίλιο το Μεξικό θα ξεκινήσει να εμβολιάζει όσους είναι κάτω από 60 ετών και πάσχουν από χρόνιες παθήσεις καθώς και τους δασκάλους και καθηγητές, πρόσθεσε ο πρόεδρος τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.359 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 344 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται σε 126.851 νεκρούς επί συνόλου 1.443.544 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Το υπουργείο Υγείας έχει τονίσει ότι ο πραγματικοί αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από τον επίσημο απολογισμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ