Skip to main content

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις συμφωνίες λέει το Βερολίνο

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθεί να εκπληρώνει τις συμβατικές συμφωνίες της έναντι της τρόικας εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση έχει αλλάξει γραμμή και θεωρεί πλέον αντιμετωπίσιμη ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι «η Ελλάδα τήρησε κατά το παρελθόν τις υποχρεώσεις της. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις συμβατικές συμφωνίες της έναντι της τρόικας».

Εξάλλου, την αντίδραση του Γερμανού υφυπουργού Εξωτερικών προκάλεσε το εν λόγω δημοσίευμα του Der Spiegel.

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του δημοσιεύματος, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ σε σχόλιό του στο Twitter σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Και πρέπει να παραμείνει. Να μην προκαλούμε τώρα με λόγια κάτι το οποίο οικονομικά και πολιτικά δεν θα ήταν συνετό».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ευρωζώνη τώρα μπορεί να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας εάν αυτό αποδειχθεί ότι είναι αναγκαίο και επικαλείται κυβερνητικές πηγές της Γερμανίας τις οποίες ωστόσο δεν κατονομάζει.

Πηγή: ΑΜΠΕ