Skip to main content

Έσοδα – ρεκόρ το 2018 για την Τσέλσι

Η Τσέλσι ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ, ύψους 443,4 εκατομμυρίων λιρών για το 2018. Ο σύλλογος αποκάλυψε τα οικονομικά αποτελέσματά του χθες (31/12), που δείχνουν αύξηση 22,7% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, όταν έφθασαν τα 361,3 εκ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος του Λονδίνου κατάφερε να ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια λίρες κατά τη διάρκεια μόνο μιας δωδεκάμηνης περιόδου.

Εκτός από τα έσοδα ρεκόρ, η Τσέλσι τελείωσε επίσης το οικονομικό έτος με ένα υψηλό κέρδος 62 εκατομμυρίων μετά τη φορολογία.

Ο σύλλογος επιβεβαίωσε ότι τα στοιχεία αυτά ενισχύθηκαν σημαντικά από το γεγονός ότι αποκόμισε κέρδη 113 εκατομμυρίων λιρών στη μεταγραφική αγορά, πουλώντας τους Νεμάνια Μάτιτς και Ντιέγκο Κόστα.

«Ο σύλλογος δημοσίευσε μια σειρά ρεκόρ στα έσοδα και το περιθώριο κέρδους μας αυξήθηκε» δήλωσε ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ, στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Αυτό συνέβη σε ένα πλαίσιο ποικίλης συμμετοχής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και σε διαφορετικούς βαθμούς επίτευξης στην Premier League, γεγονός που καταδεικνύει ότι έχουμε δημιουργήσει ένα καλό επιχειρηματικό υπόβαθρο για να στηρίξουμε την προσπάθεια επιτυχία μας», πρόσθεσε.