Skip to main content

Κροατία: Σκύλος έσωσε ορειβάτη κρατώντας τον ζεστό για 13 ώρες

Ένας σκύλος έσωσε τη ζωή ενός πεζοπόρου, που είχε πέσει μέσα σε μία χαράδρα στα βουνά της Κροατίας, καθώς ξάπλωσε πάνω του, για να τον κρατήσει ζεστό, για 13 ώρες, μέχρι την άφιξη των διασωστών, μετέδωσαν τα κροατικά ΜΜΕ την Τρίτη.

Ο Γκργκα Μπρκιτς τραυματίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφότου έπεσε σε μια χαράδρα βάθους 150 μέτρων, την ίδια στιγμή με τον σκύλο του ξαδέλφου του, στην οροσειρά Βέλεμπιτ, κοντά στις ακτές της Αδριατικής.

Οι ομάδες διάσωσης δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν τον άνδρα και το ζώο λόγω του χιονιού, του παγετού και των δέντρων που είχαν ξεριζωθεί εξαιτίας των κατολισθήσεων.

«Η φιλία και η αγάπη μεταξύ του άνδρα και του σκύλου είναι απεριόριστες», έγραψε η κροατική υπηρεσία ορεινών διασώσεων (HGSS) σε μήνυμά της στο Facebook. Στη φωτογραφία που δημοσίευσαν οι διασώστες, διακρίνεται το σκυλί να έχει ξαπλώσει πάνω στο θύμα, το οποίο βρίσκεται σε ένα φορείο.

«Αυτό το σκυλάκι είναι ένα πραγματικό θαύμα, ευγενικό, συμπαθητικό, ίσως να αγαπάει τους ανθρώπους περισσότερο από τα άλλα σκυλιά», περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του στην εφημερίδα Jutarnji List.

Τρεις πεζοπόροι τους οποίους συνόδευε ο Νορθ, ράτσας Μάλαμουτ Αλάσκας και ηλικίας 8 μηνών, προσπαθούσαν να κατέβουν από μια πλαγιά που είχε καλυφθεί με παγετό τη στιγμή του ατυχήματος, το οποίο συνέβη κοντά στην υψηλότερη κορυφή της οροσειράς.

«Ο Νορθ κουλουριάστηκε πάνω στον Μπρκιτς και τον ζέσταινε», εξήγησε η HGSS.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP