Skip to main content

Κύπρος: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Πολλά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την περιοχή της Λεμεσού στην Κύπρο.

Κατοικίες πλημμύρισαν ενώ δεκάδες οδηγοί παγιδεύτηκαν στους δρόμους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 40 κλήσεις μέσα σε μία ώρα για απεγκλωβισμό οδηγών, τα οχήματα των οποίων έχουν παγιδευτεί σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζή, δήλωσε ότι έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν ολόκληρη την επαρχία Λεμεσού.

Τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται σε περιοχή όπου υπερχείλισε χείμαρρος, με αποτέλεσμα τα νερά που κάλυψαν τους δρόμους να μπουν σε σπίτια. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πολλοί κεντρικοί δρόμοι στην πόλη της Λεμεσού, καθώς και μέρος του οδικού δικτύου στην ίδια επαρχία, έχουν κλείσει, λόγω συσσώρευσης νερού ή όγκων χώματος στο οδόστρωμα.

Εξάλλου, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω υπερχείλισης ποταμού έκλεισε ο κεντρικός δρόμος στην κοινότητα Χοιροκιτίας, στα μισά μεταξύ Λευκωσίας και Λεμεσού, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος παλαιολιθικός οικισμός που ανάγεται στην 9η χιλιετία π.Χ..

Πηγή: ΑΜΠΕ