Skip to main content

ΟΛΜΕ: Καμία ανταπόκριση από ΥΠΑΙΘ για προστασία εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

«Καμία θετική ανταπόκριση δεν υπήρξε στα προβλήματα και στα επιστημονικώς τεκμηριωμένα αιτήματα και τις προτάσεις που έθεσε η ΟΛΜΕ, ούτε καν δόθηκε μια λύση για την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε αντίθεση με ότι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα» δηλώνει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), μετά τη συνάντησή της με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η ΟΛΜΕ ζητεί αραίωση των πολυπληθών τμημάτων, πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν rapid τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, αποσυμφόρηση στα σχολικά λεωφορεία και γενικά στα ΜΜΜ, με τα οποία μετακινούνται δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες και δωρεάν χορήγηση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (μάσκες υψηλής προστασίας και αντισηπτικά).

Η Ομοσπονδία διαφωνεί με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και με το μέτρο που προβλέπει κλείσιμο τμήματος μόνο εφόσον νοσήσει το 50%+1 των μαθητών/τριών.

Παράλληλα, κατηγορεί το υπουργείο ότι κάλεσε την ΟΛΜΕ «για να καλύψει επικοινωνιακές ανάγκες», μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων που αποφάσισε το ΥΠΑΙΘ για την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει εγγράφως στις 16/12 άμεση συνάντηση με την υπουργό Παιδείας. «Η κ. Κεραμέως δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει, έστω και αρνητικά» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.