Skip to main content

Σαουδάραβες συνοριοφρουροί νεκροί στα σύνορα με το Ιράκ

Ανταλλαγή πυροβολισμών η οποία συνοδεύτηκε από επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε νωρίς το πρωί στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Σαουδάραβες συνοριακοί φρουροί, περιλαμβανομένου ανώτερου αξιωματούχου και να τραυματιστεί ένας ακόμη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του βασιλείου.

Τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράκ, τα οποία παρακολουθούνται στενά από κάμερες ασφαλείας και ραντάρ, έχουν δεχτεί επίθεση στο παρελθόν από βλήμα όλμου που εκτοξεύτηκε από απόσταση, αλλά τέτοιου είδους επιθέσεις σπανίζουν.

Οι άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον συνοριακής περιπόλου κοντά στην πόλη Αράρ και όταν οι αξιωματικοί ασφαλείας απάντησαν με πυρά, ένας από τους δράστες ο οποίος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά συνελήφθη και ανατινάχθηκε, αναφέρει το υπουργείο σε σύντομη ανακοίνωσή του, η οποία μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ένα από τα θύματα ήταν ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός, ο υποστράτηγος Μανσούρ Τούρκι, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Σαουδική Αραβία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της τον Ιούλιο, με χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες, αφ’ ότου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν τεράστια τμήματα του ιρακινού εδάφους, περιλαμβανομένης της επαρχίας Άνμπαρ που βρίσκεται στα σύνορα του βασιλείου.

Οι σαουδαραβικές δυνάμεις συμμετέχουν στην αεροπορική επιχείρηση υπό τις ΗΠΑ με στόχο θέσεις του Ι.Κ. στη Συρία, ενώ η οργάνωση έχει καλέσει τους υποστηρικτές της να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη χώρα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, της σιιτικής μειονότητας και ξένων.