Skip to main content

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη δυτική Ελλάδα

Με αντιολισθητικές αλυσίδες εξακολουθεί να διεξάγεται, λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο που συνδέει τα Καλάβρυτα με την Πάτρα, το Αίγιο και το Διακοπτό, καθώς και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου – Καλαβρύτων μέσω Πτέρης, Διακοπτού – Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου και Πούντας – Καλαβρύτων.

Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στις οδούς Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών, καθώς και στο δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου Καλαβρύτων εργάζονται συνεχώς, ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην Ανδρίτσαινα και στην Φιγαλεία της Ηλείας, στην ορεινή Ναυπακτία, στην ορεινή Τριχωνίδα και στο Περγαντί των Ακαρνανικών, χωρίς όμως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.