Skip to main content

«The X – Files»: Scully και Mulder σε νέες περιπέτειες

Η θρυλική σειρά «The X-Files» που έχει καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει, αποκλειστικά στο FOX, από την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη, στις 21:50.

O νέος συναρπαστικός κύκλος δέκα επεισοδίων, σε παραγωγή του Chris Carter, με πρωταγωνιστές τους David Duchovny και Gillian Anderson στους ρόλους των διάσημων πρακτόρων του FBI, Fox Mulder και Dana Scully, θα προβάλλεται στο FOX λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική.

Το φαινόμενο της ποπ κουλτούρας, «The X-Files», παραμένει μια από τις μακροβιότερες σειρές επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της τηλεόρασης. Συνολικά, η σειρά έχει αποσπάει δεκαέξι βραβεία Emmy, πέντε Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Peabody, ενώ ο Duchovny έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Α΄ ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά, έχοντας αποσπάσει συνολικά τρεις υποψηφιότητες για την ερμηνεία του στα «The X-Files».

Από την πρεμιέρα των X-Files, τον Σεπτέμβριο του 1993, εκατομμύρια θαυμαστές, αυτοαποκαλούμενοι «X-Philes», περνούσαν τις Κυριακές τους με αγωνία, καθώς ο πανέξυπνος και αγέλαστος πράκτορας του FBI, Fox Mulder ερευνούσε, με τη βοήθεια της συναδέλφου του Dana Scully, υποθέσεις που η Υπηρεσία είχε χαρακτηρίσει απίστευτες ή άλυτες.

Το 2016, τον δέκατο κύκλο της σειράς παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 16 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως. Την ίδια χρονιά, η σειρά «The X-Files» αναδείχθηκε ως η δεύτερη πιο δημοφιλής δραματική σειρά στις ΗΠΑ, αλλά και η πιο πολυσυζητημένη τηλεοπτική περιπέτεια στο Twitter.

Στη διάρκεια των εννέα κύκλων της, μέχρι και το πρώτο revival το 2016, η σημαντική αυτή παραγωγή μετατράπηκε από αγαπημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας σε παγκόσμια επιτυχία κι έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά δράματα όλων των εποχών.

Το κανάλι FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω COSMOTE TV, Nova και Vodafone TV, ενώ όλα τα νέα επεισόδια «The X-Files» θα είναι διαθέσιμα on-demand, μέσω FOX Play.

[email protected]