Skip to main content

Η «σκοτεινή» πλευρά του Γουέιν Ρούνεϊ

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ενάντια στα τυχερά παιχνίδια: τα χρήματα δεν ήταν ποτέ πρόβλημα γι΄ αυτόν, αλλά την εποχή της… νιότης του η οικονομική κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχό του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Sun, ο Wazza δήλωσε «ένοχος» και εξομολογήθηκε ότι υπέστη σοβαρές οικονομικές απώλειες τα χρόνια που επηρέασαν την απόδοσή του ως ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας.

Όλα αυτά εξαιτίας του online στοιχηματισμού. Όταν έπαιζε στους «κόκκινους διάβολους» και βρισκόταν στην κορυφή, ο Ρούνεϊ κέρδιζε 350.000 ευρώ την εβδομάδα.

Έχοντας πολλά χρήματα στα χέρια του, αλλά κι ένα smartphone, έπεσε στον πειρασμό: έτσι έχασε 800.000 ευρώ σε μόλις 5 μήνες, αναβιώνοντας μια παλαιότερη εποχή, όταν το 2008 είχε χάσει περίπου 75.000 ευρώ σε 2 ώρες, παίζοντας σε ένα καζίνο.

Ο Ρούνεϊ παρενέβη στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης του παιχνιδιού «Stay In Contol» της 32Red, αποκαλύπτοντας την ιστορία του: 

«Ήμουν ένα νεαρό αγόρι, που μόλις κέρδισε πολλά χρήματα. Όταν παίζεις εκτός έδρας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα πρέπει να μένεις στο ξενοδοχείο. Μετά, με την Εθνική ομάδα, ήμασταν από 7 έως 10 ημέρες. Βαριέσαι και θέλεις να κάνεις κάτι. Εκείνη την εποχή, ο διαδικτυακός στοιχηματισμός ήταν ένα από τα ενδιαφέροντά μου για να περνάει ο χρόνος».

Και κατέληξε: «Ήταν εύκολο να στοιχηματίσεις μέσω τηλεφώνου. Δεν μου φαίνονταν σαν πραγματικά χρήματα. Δεν ήταν σαν να πήγαινες σε ένα κατάστημα στοιχημάτων, όπου είναι αδύνατον να επενδύσεις πέρα από ένα ορισμένο όριο. Στην αρχή κέρδιζα και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κερδίσω χρήματα εύκολα. Στη συνέχεια, το βίτσιο του παιχνιδιού με κυρίευσε και τα έχασα όλα».

Στη συνέχεια, το νέο αστέρι της Ντέρμπι Κάουντι ξεκίνησε έναν προσωπικό αγώνα με την τύχη για να ανακτήσει αυτά που έχασε: «Προσπάθησα να ξανακερδίσω τα χρήματά μου, αλλά οι απώλειες που υπέστην με επηρέασαν όταν βρέθηκα στον αγωνιστικό χώρο. Σταμάτησα όμως να παίζω στοίχημα κι έμαθα από τα λάθη μου».