Skip to main content

Νέο «όχι» του Ευ. Μεϊμαράκη σε οικουμενική

Το ενδεχόμενο συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης απέκλεισε για ακόμη μία φορά, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι εάν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απωλέσουν τη δεδηλωμένη, τότε θα προσφύγουμε στον ελληνικό λαό. 

«Η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει, όπως ήταν και τον Σεπτέμβριο» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι «δεν χρειαζόμαστε χρόνο προετοιμασίας».

Σχετικά με το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. δεν μπορεί να ψηφίσει κάτι, το οποίο δεν μπορεί να λύσει το υπάρχον πρόβλημα» και κατέστησε σαφές ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δεν εκφράζουν το κόμμα. «Δεν τα πιστεύουμε» έσπευσε να διευκρινίσει.

Πάντως, διαβεβαίωσε ότι «θα δούμε αναλυτικά τις προτάσεις της κυβέρνησης και είναι σίγουρο ότι θα καταθέσουμε βελτιωτικές προτάσεις».

Ερωτηθείς για την εσωκομματική διαδικασία, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν στρατόπεδα στη Ν.Δ.» και ξεκαθάρισε ότι «μόλις υπάρξει ανανέωση, θα εξαλειφθούν – ή έστω θα συρρικνωθούν – όλα αυτά».

Για τις διαφορές του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε ότι είναι περισσότερο στον τομέα της εφαρμοσμένης πολιτικής και όχι της ιδεολογίας και χαρακτήρισε τεχνητούς τους διαχωρισμούς σε Καραμανλικούς και Μητσοτακικούς.

Σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αποκάλυψε ότι έχει επικοινωνία μαζί του τονίζοντας ότι οι κοινωνικές συναναστροφές δεν είναι πάντα πολιτικές και δεν έχουν πάντα πολιτικό μήνυμα. “Επικοινωνώ με τον κ. Καραμανλή είναι και μέσα στα καθήκοντά μου. Συνομιλώ και με βουλευτές άλλων κομμάτων, αυτό δεν σημαίνει πολιτική ζύμωση, πολιτική στήριξη” επισήμανε.

Παράλληλα, διέψευσε όσα γράφονται για “ψυχρότητα” στις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τόνισε πως διατηρούν καλές και φιλικές σχέσεις. 

Καταλήγοντας, έκανε ειδική μνεία στην αναγκαιότητα η ανανέωση να συνοδευτεί με αξιοκρατία, «καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε ευνοιοκρατία».