Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για το πλαφόν στην τιμή των PCR

«Αύριο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσον αφορά τα PCR. Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση αύριο. Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και τους ευχαριστώ πολύ». Αυτό δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο «Mega».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη σχετικά με τα σχολεία ότι «πρόβλημα θα υπάρξει στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις, αν δεν ανοίξουν τα σχολεία. Δεν είναι μια απόφαση που δεν έχει οικονομικό κόστος. Κάποιοι από τους γονείς θα μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία, αλλά θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση» εκτίμησε.

Για την αγορά και τις επιπτώσεις που έχει μέχρι στιγμής η έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον, ο υπουργός ανέφερε: «Η γενική εκτίμηση είναι ότι η επιθετική αύξηση της πανδημίας θα κρατήσει τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον χτίζει μεγάλο τοίχος ανοσίας, πολύ γρήγορα. Τον Φεβρουάριο ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα. Η σύγκριση Ιανουαρίου 2021 και 2022 δεν θα έχει μεγάλη διαφορά στην αγορά. Πέρυσι τον Ιανουάριο ήμασταν κλειστά» επισήμανε.

«Εκτός από το ολικό lockdown, όλα τα άλλα μέτρα είναι στο τραπέζι. Τι μέτρα θα πάρουμε, δεν έχει να κάνει τόσο με τα κρούσματα, όσο με την πίεση στα νοσοκομεία» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης για τα επιπλέον μέτρα που ίσως χρειαστεί να αποφασιστούν.

Πηγή: ΑΜΠΕ