Skip to main content

Έτοιμος για λύση στο ζήτημα της ονομασίας δηλώνει ο Ζάεφ

Αισιόδοξος ότι εντός του 2018 θα βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, ενώ τόνισε πως η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για τις γιορτές, είχε σκοπό να στείλει και ένα μήνυμα ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να ανοίγουν τις κλειστές θύρες, προκειμένου οι πολίτες να επικοινωνούν και να συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την αποφασιστικότητα, όπως είπε, της πλευράς της ΠΓΔΜ να εισέλθει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, το τρέχον εξάμηνο, για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

«Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι για ουσιαστική και πραγματική διείσδυση στην επίλυση του ζητήματος ονόματος, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μια λύση, αλλά γι ‘αυτό, φυσικά, είναι απαραίτητη και η ετοιμότητα από την άλλη πλευρά» σημείωσε.

Επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ είχε στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να του ευχηθεί καλή χρονιά.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, αφορμή του τηλεφωνήματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποτέλεσε η επίσκεψη του κ. Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ