Skip to main content

Ισραήλ: Επιβάλει τέταρτη δόση εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών

Όλοι οι Ισραηλινοί άνω των 60 ετών θα πρέπει να εμβολιαστούν για τέταρτη φορά το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

«Το Ισραήλ θα πρωτοστατήσει για άλλη μια φορά στην παγκόσμια προσπάθεια εμβολιασμού», είπε ο Μπένετ. «Η Όμικρον δεν είναι η Δέλτα. Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Πρέπει να την δούμε προσεκτικά και να δράσουμε αποφασιστικά. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη χώρα μας όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή σε αυτήν την πανδημία», προειδοποιούσε ο Μπένετ.

Οι ειδικοί εκτιμούν οτι το 20%, ίσως το 30% του πληθυσμού του Ισραήλ θα προσβληθεί από τον κορονοιό τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Μέχρι τώρα, κορυφαίοι ειδικοί ήταν κάπως επιφυλακτικοί ως προς την τέταρτη δόση. Γι’ αυτό το τέταρτο εμβόλιο μέχρι στιγμής έχει γίνει μόνο σε ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ερώτημα είναι βέβαια πόσοι Ισραηλινοί εμβολιάζονται πραγματικά. Γιατί ήδη με την τρίτη δόση, το ποσοστό των εμβολιασμένων μειώθηκε σημαντικά. Το Ισραήλ μπορεί να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής όσον αφορά τις προμήθειες εμβολίων, αλλά δεν είναι όταν πρόκειται για τις ποσοστώσεις εμβολιασμού.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στο Ισραήλ αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή είναι περίπου 5000 ανά ημέρα. Σε λίγες μόνο εβδομάδες, θα μπορούσε να είναι 50.000 την ημέρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπένετ. Το Ισραήλ πρόσφατα αυστηροποίησε τους κανόνες για τις μάσκες και τις συγκεντρώσεις. Σε πολλά σημεία, ωστόσο, οι κανόνες ούτε τηρούνται ούτε επιβάλλονται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

naftemporiki.gr