Skip to main content

Γαλλία: Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των τάξεων που κλείνουν λόγω Covid-19

Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των τάξεων που κλείνουν στη Γαλλία λόγω της πανδημίας. Ο αριθμός εκτινάχθηκε αυτή την εβδομάδα σε 9.202, το υψηλότερο επίπεδο από την άνοιξη του 2021, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου.

Αυτό είναι περισσότερο από τρεις φορές υψηλότερο από το προηγούμενο ποσοστό, που χρονολογείται από τις 16 Δεκεμβρίου, πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, που ήταν 2.970 κλειστές τάξεις.

Τον περασμένο Απρίλιο, πριν κλείσουν τα σχολεία για αρκετές εβδομάδες, ο αριθμός των κλειστών τάξεων αυξήθηκε σε περισσότερες από 11.000 (11.272 τάξεις στις 2 Απριλίου). Στη συνέχεια κατέβηκε ξανά (στο 5110 στα τέλη Μαΐου). Συνολικά, η Γαλλία έχει 527.200 τάξεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με δελτίο τύπου του υπουργείου Παιδείας, «μέχρι σήμερα λειτουργούν 28 κλειστές σχολικές δομές (20 σχολεία, 6 κολέγια και 2 λύκεια)».

Όσον αφορά τις λοιμώξεις, το υπουργείο καταγράφει 47.453 δηλωθέντα επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών (έναντι 50.052 στις 16 Δεκεμβρίου) και 5.631 δηλωθέντα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσωπικού (έναντι 2.599 στις 16 Δεκεμβρίου).

Όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο, μόλις εμφανίζεται ένα θετικό κρούσμα σε μια τάξη, όλοι οι μαθητές υποβάλλονται σε PCR τεστ και πρέπει να είναι αρνητικοί στον ιό για να επιστρέψουν στην τάξη. 

Μέσω μιας πιο λεπτομερούς πολιτικής «ιχνηλάτησης επαφών» και οι μαθητές θα υποβάλλονται σε τρία τεστ σε τέσσερις ημέρες, εάν υπάρχει κρούσμα στην τάξη. Όταν η οικογένεια κάνει το πρώτο τεστ, λαμβάνει δύο δωρεάν σελφ τεστ στο φαρμακείο.

Υπενθυμίζεται ότι για τους εμβολιασμένους Γάλλους πολίτες τα PCR τεστ είναι δωρεάν. Διαφορετικά, η τιμή τους κυμαίνεται περίπου στα 40 ευρώ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro