Skip to main content

Έτοιμη για… επανεκκίνηση η ευρωπαϊκή Super League

Η ιδέα μιας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής Super League όχι μόνο δεν έχει πεθάνει , αλλά το 2022 ετοιμάζεται να… ξαναλανσαριστεί: αυτό ισχυρίζεται η έγκυρη εφημερίδα Financial Times, τονίζοντας ότι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους -οι σύλλογοι που δεν έκαναν πίσω μετά τις απειλές της UEFA- είναι έτοιμες να δώσουν νέα πνοή στο πολυσυζητημένο έργο.

Οι πρόεδροι Φλορεντίνο Πέρεθ, Ζοάν Λαπόρτα και Αντρέα Ανιέλι δεν εγκατέλειψαν ποτέ την ιδέα της νέας διοργάνωσης και συναντήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο για να συζητήσουν το θέμα, συνεχίζοντας με περαιτέρω επαφές που θα οδηγήσουν σε νέα ύψη τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Ένα νέο πρότζεκτ, ένα πιο ανοιχτό τουρνουά με περισσότερη φωνή για τους οπαδούς είχε συζητηθεί στα τέλη Αυγούστου και τώρα οι συνομιλίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν.

Η ιδέα είναι να επανεξεταστεί η εκδήλωση από νομική και οργανωτική άποψη. Ο πρώτος για να αποφευχθούν ενέργειες από τους φορείς που εποπτεύουν το ποδόσφαιρο και ο δεύτερος για να γίνει το τουρνουά πιο ελκυστικό για τους φιλάθλους.

Για το λόγο αυτό -όπως επισημαίνει η Mirror- οι τρεις «επαναστάτες» σύλλογοι στράφηκαν και στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων Flint για βοήθεια προκειμένου να «καθαρίσουν» την εικόνα τους μετά την αποτυχία του πρώτου έργου και να δημιουργήσουν ένα εμπορεύσιμο προϊόν, που δεν θα υφίσταται την κριτική στην οποία υποβλήθηκε το αρχικό σχέδιο.

Η Flint συνέταξε ένα έγγραφο παρουσίασης με τίτλο: «Ανοίγοντας το δρόμο για τη Super League. στρατηγικές για ανασυγκρότηση, επανεκκίνηση και θρίαμβο».

Η εταιρεία δημοσίων σχέσεων είναι τώρα έτοιμη να συμμετάσχει σε μια μεγάλη εκστρατεία που θα υπογραμμίζει τη μονοπωλιακή θέση της UEFA, περιγράφοντας τα σχέδια για μια Super League ως τη μόνη εναλλακτική λύση για να σωθεί ο κόσμος του ποδοσφαίρου.