Skip to main content

Απορρίφθηκε η μήνυση του «μωρού από το Nevermind» κατά των Nirvana για παιδική πορνογραφία

Δικαστής απέρριψε την αγωγή κατά των Nirvana που είχε υποβάλλει o Spencer Elden, το «μωρό» από το εξώφυλλο του άλμπουμ «Nevermind» για παιδική πορνογραφία.

Ο Elden είχε προθεσμία μέχρι την περασμένη Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου να υποβάλει ένσταση στο αίτημα των διαχειριστών της περιουσίας των Nirvana, που είχαν καταθέσει κατά της αρχικής καταγγελίας του, αλλά δεν πραγματοποίησε καμία ενέργεια.

Τώρα, έχει προθεσμία μέχρι τις 13 Ιανουαρίου για να υποβάλει μια δεύτερη καταγγελία, για την οποία το δικαστήριο είπε ότι «θα εγκρίνει την πρόταση των κατηγορουμένων και θα δώσει στον ενάγοντα μια τελευταία ευκαιρία να τροποποιήσει την καταγγελία του».

Ωστόσο, εάν η ομάδα του 30χρονου σήμερα Elden δεν τηρήσει αυτήν την προθεσμία, η οποία είναι σε δέκα ημέρες, τότε δεν θα έχει άλλη ευκαιρία.

Εάν κατατεθεί εμπρόθεσμα νέα καταγγελία τότε οι διαχειριστές της περιουσίας των Nirvana έχουν προθεσμία έως τις 27 Ιανουαρίου για να απαντήσουν στην νέα αγωγή.

«Η παράλειψη έγκαιρης υποβολής μιας Δεύτερης Τροποποιημένης Καταγγελίας θα έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη αυτής της αγωγής με την επιφύλαξη μη δίωξης ή/και μη συμμόρφωσης με δικαστική απόφαση», ανέφεραν τα δικαστικά έγγραφα, σύμφωνα με το SPIN.

Στην αρχική τους κατάθεση, και εκτός από το ότι ο Elden επωφελήθηκε από τη διασημότητά του, η πλευρά των Nirvana ισχυρίστηκε, επίσης, ότι η παραγραφή της αγωγής έληξε πριν από μια δεκαετία. Υποστήριξε ακόμα ότι δεν πρόκειται για περίπτωση παιδικής πορνογραφίας.

«Ο ισχυρισμός του Elden ότι η φωτογραφία στο εξώφυλλο του άλμπουμ του Nevermind είναι «παιδική πορνογραφία», εκ πρώτης όψεως, δεν είναι σοβαρός», ανέφερε η πλευρά των Nirvana.

«Μια σύντομη εξέταση της φωτογραφίας ή της συμπεριφοράς του ίδιου του Elden (για να μην αναφέρουμε την παρουσία της φωτογραφίας στα σπίτια εκατομμυρίων Αμερικανών που, σύμφωνα με τη θεωρία του Elden, είναι ένοχοι για κακούργημα κατοχής παιδικής πορνογραφίας) το καθιστά αυτό σαφές».

Η αρχική μήνυση που κατέθεσε ο Elden ήρθε ένα μήνα πριν από την 30ή επέτειο του «Nevermind». Σε αυτήν ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι ούτε οι γονείς του και φυσικά ούτε ο ίδιος (ο οποίος ήταν 4 μηνών τότε) έδωσαν την άδειά τους να φανούν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ. Ισχυρίζεται ότι το γκρουπ τούς είχε υποσχεθεί ότι θα καλύψει το συγκεκριμένο σημείο με ένα αυτοκόλλητο  και ότι οι Cobain, Novoselic και Grohl δεν τον προστάτεψαν από τη σεξουαλική εκμετάλλευση της εικόνας του.