Skip to main content

Τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου

Του Μάκη Συνοδινού

Έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου.

Από την έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο, τραυματίστηκε ο κ. Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό».

Ο κ. Παπαδήμος φέρει θλαστικά τραύματα στον θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο, σύμφωνα με ιατρική πηγή από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά την ίδια, ο κ. Παπαδήμος είναι εκτός κινδύνου και έχει καλή επικοινωνία με τους γιατρούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους και αν κριθεί απαραίτητο ίσως υποβληθεί σε κάποια μικροεπέμβαση.

Ελαφριά τραυματισμένοι είναι οι δύο συνοδοί του.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή. Εξονυχιστικό έλεγχο στο αυτοκίνητο διενεργούν κλιμάκια του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι αμέσως μετά την έκρηξη «είδαμε σκισμένα ρούχα και καπνούς. Δεν μας άφησαν να πλησιάσουμε».

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Να ευχηθώ να πάνε όλα καλά με τον κ. Παπαδήμο. Καταδικάζουμε απερίφραστα το συμβάν» ήταν το πρώτο σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Στον Ευαγγελισμό μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και των τραυματιών συνοδών του.

Αργά το βράδυ, το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου μεταφέρθηκε με γερανό στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.