Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 21:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.

Πολεμικές τέχνες στο Αφγανιστάν. Μαθητευόμενος πολεμικών τεχνών κάνει προπόνηση, σε ένα σχολείο στο Αχμενταμπάντ, στο Αφγανιστάν.
REUTERS / AMIT DAVE

Μαθητευόμενος πολεμικών τεχνών κάνει προπόνηση, σε ένα σχολείο στο Αχμενταμπάντ, στο Αφγανιστάν.

Πρωτότυποι βοηθοί γιόγκα. Στη Φάρμα Τζένες που βρίσκεται στο Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ γίνεται ένα ιδιαίτερο μάθημα γιόγκας. Κατσίκες κυκλοφορούν ανάμεσα στους μαθητές και τους βοηθάνε να... τελειοποιήσουν τις ασκήσεις τους.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Στη Φάρμα Τζένες που βρίσκεται στο Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ γίνεται ένα ιδιαίτερο μάθημα γιόγκας. Κατσίκες κυκλοφορούν ανάμεσα στους μαθητές και τους βοηθάνε να... τελειοποιήσουν τις ασκήσεις τους.

Πλωτή πισίνα στο Βερολίνο. Κόσμος απολαμβάνει τον ζεστό ηλιόλουστο καιρό στην φουτουριστικά σχεδιασμένη πλωτή πισίνα
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Κόσμος απολαμβάνει τον ζεστό ηλιόλουστο καιρό στην φουτουριστικά σχεδιασμένη πλωτή πισίνα 'Badeschiff', στον ποταμό Σπρέε, στο Βερολίνο.

Ξεναγηση με αερόστατο στην Ουγγαρία. Ρεπόρτερ τραβούν φωτογραφίες μέσα από ένα αερόστατο, ενώ πετούν πάνω από τη Λίμνη Μπάλατον, στην Ουγγαρία. Στην πόλη Heviz υπάρχει η δυνατότητα μίας διαφορετικής ξενάγησης στην περιοχή, χρησιμοποιώντας αερόστατα, μία υπηρεσία που προσφέρεται στον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή τα τελευταία δέκα χρόνια.
EPA / GYORGY VARGA

Ρεπόρτερ τραβούν φωτογραφίες μέσα από ένα αερόστατο, ενώ πετούν πάνω από τη Λίμνη Μπάλατον, στην Ουγγαρία. Στην πόλη Heviz υπάρχει η δυνατότητα μίας διαφορετικής ξενάγησης στην περιοχή, χρησιμοποιώντας αερόστατα, μία υπηρεσία που προσφέρεται στον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή τα τελευταία δέκα χρόνια.

Τετ-α-τετ Βενιζέλου - Καραμανλή στη Βουλή. Στιγμιότυπο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο. Με αρραγή την κυβερνητική πλειοψηφία (153 «ναι») έναντι σύσσωμων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (128 «όχι») υπερψηφίστηκε τα μεσάνυχτα από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τη δεύτερη αξιολόγηση. Στην ψηφοφορία επί της αρχής, υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. 
Eurokinissi / ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στιγμιότυπο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο. Με αρραγή την κυβερνητική πλειοψηφία (153 «ναι») έναντι σύσσωμων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (128 «όχι») υπερψηφίστηκε τα μεσάνυχτα από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τη δεύτερη αξιολόγηση. Στην ψηφοφορία επί της αρχής, υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. 

Αυτόχθονες στο Μανάους της Βραζιλίας. Στιγμιότυπο από σπίτι που κατοικούν αυτόχθονες της φυλής των Γουαράο, από το Δέλτα του Ορινόκο στην ανατολική Βενεζουέλα, στο Μανάους.
REUTERS / BRUNO KELLY

Στιγμιότυπο από σπίτι που κατοικούν αυτόχθονες της φυλής των Γουαράο, από το Δέλτα του Ορινόκο στην ανατολική Βενεζουέλα, στο Μανάους.

Ιδιαίτερες στιγμές στο κόκκινο χαλί στις Κάννες. Το μοντέλο Πέτρα Νέμκοβα φιλά έναν φωτογράφο, κατά την άφιξή της στο κόκκινο χαλί, για την προβολή της ταινίας «Nelyubov» (Loveless) για το διαγωνιστικό τμήμα, στο 70ό κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.
REUTERS / STEPHANE MAHE

Το μοντέλο Πέτρα Νέμκοβα φιλά έναν φωτογράφο, κατά την άφιξή της στο κόκκινο χαλί, για την προβολή της ταινίας «Nelyubov» (Loveless) για το διαγωνιστικό τμήμα, στο 70ό κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

Ποινική έρευνα για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο ειδικός εισαγγελέας, ο οποίος διορίστηκε προκειμένου να ηγηθεί της έρευνας για ενδεχόμενη συνέργεια Ρώσων αξιωματούχων και του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, διεξάγει ποινική έρευνα για αδικήματα όπως η πιθανή παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης. Νωρίτερα, ο κ. Τραμπ δήλωσε πως ο διορισμός ειδικού εισαγγελέα για να ηγηθεί της έρευνας για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές «βλάπτει τρομακτικά την χώρα μας», καθώς δείχνει πόσο διχασμένες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετέδωσαν τα αμερικανικά δίκτυα CNN και CNBC.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ο ειδικός εισαγγελέας, ο οποίος διορίστηκε προκειμένου να ηγηθεί της έρευνας για ενδεχόμενη συνέργεια Ρώσων αξιωματούχων και του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, διεξάγει ποινική έρευνα για αδικήματα όπως η πιθανή παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης. Νωρίτερα, ο κ. Τραμπ δήλωσε πως ο διορισμός ειδικού εισαγγελέα για να ηγηθεί της έρευνας για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές «βλάπτει τρομακτικά την χώρα μας», καθώς δείχνει πόσο διχασμένες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετέδωσαν τα αμερικανικά δίκτυα CNN και CNBC.

Διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο. Μετανάστες σε μία συνωστισμένη πλαστική λέμβο προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους σωσίβια, κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, από το σκάφος διάσωσης Ακουάριους, που διαχειρίζεται η οργάνωση SOS Mediterranean και Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στην κεντρική Μεσόγειο.Στη διάσωση 2.300 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν οι ιταλικές αρχές, καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, νότια της Σικελίας την Πέμπτη. Οι μετανάστες και πρόσφυγες επέβαιναν σε 12 σωσίβιες λέμβους και 10 πλοιάρια.
REUTERS / Kenny Karpov/ SOS Mediteranee

Μετανάστες σε μία συνωστισμένη πλαστική λέμβο προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους σωσίβια, κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, από το σκάφος διάσωσης Ακουάριους, που διαχειρίζεται η οργάνωση SOS Mediterranean και Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στην κεντρική Μεσόγειο.Στη διάσωση 2.300 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν οι ιταλικές αρχές, καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, νότια της Σικελίας την Πέμπτη. Οι μετανάστες και πρόσφυγες επέβαιναν σε 12 σωσίβιες λέμβους και 10 πλοιάρια.

Νέο τηλεοπτικό δίκτυο αφιερωμένο στις γυναίκες στο Αφγανιστάν. H 20χρονη Κατίρα Αχμάντι, παραγωγός του Zan TV (δεξιά), προσαρμόζει τη μαντήλα της παρουσιάστριας πριν τη μαγνητοσκόπηση, στον τηλεοπτικό σταθμό στην Καμπούλ. Νέο τηλεοπτικό δίκτυο αφιερωμένο στις γυναίκες πρόκειται να αρχίσει να εκπέμπει στο Αφγανιστάν, το πρώτο αυτού του είδους σε μια χώρα της οποίας η βιομηχανία μέσων ενημέρωσης, όπως και πολλοί άλλοι τομείς της κοινωνίας, εξακολουθούν να ανδροκρατούνται. Το Zan TV («Η Τηλεόραση των Γυναικών») θα αρχίσει να εκπέμπει την Κυριακή και το προσωπικό του θα είναι αμιγώς γυναικείο. Παρουσιάστριες και παραγωγοί επιλέχθηκαν έπειτα από πολυδιαφημισμένη εκστρατεία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους της Καμπούλ.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

H 20χρονη Κατίρα Αχμάντι, παραγωγός του Zan TV (δεξιά), προσαρμόζει τη μαντήλα της παρουσιάστριας πριν τη μαγνητοσκόπηση, στον τηλεοπτικό σταθμό στην Καμπούλ. Νέο τηλεοπτικό δίκτυο αφιερωμένο στις γυναίκες πρόκειται να αρχίσει να εκπέμπει στο Αφγανιστάν, το πρώτο αυτού του είδους σε μια χώρα της οποίας η βιομηχανία μέσων ενημέρωσης, όπως και πολλοί άλλοι τομείς της κοινωνίας, εξακολουθούν να ανδροκρατούνται. Το Zan TV («Η Τηλεόραση των Γυναικών») θα αρχίσει να εκπέμπει την Κυριακή και το προσωπικό του θα είναι αμιγώς γυναικείο. Παρουσιάστριες και παραγωγοί επιλέχθηκαν έπειτα από πολυδιαφημισμένη εκστρατεία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους της Καμπούλ.

Προεδρικές εκλογές στο Ιράν. Γυναίκες περιμένουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στο τέμενος Αμπντόλ Αζίμ που έχει μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο, στην πόλη Ρέι, νότια της Τεχεράνης. Οι Ιρανοί ψηφίζουν μαζικά και ευδιάθετοι στις προεδρικές εκλογές, αναμέτρηση κρίσιμη για τον απερχόμενο μετριοπαθή πρόεδρο Χασάν Ρουχανί ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία για να συνεχίσει την πολιτική «ανοίγματος» στον κόσμο. Στην Τεχεράνη, όπως και στην επαρχία, η συμμετοχή ήταν πολύ υψηλή το μεσημέρι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και εικόνες του εθνικού τηλεοπτικού δικτύου Irib. Οι γυναίκες και οι άνδρες ψηφίζουν χωριστά στα εκλογικά τμήματα που έχουν εγκατασταθεί μέσα σε ισλαμικά τεμένη, αλλά μαζί σε αυτά που έχουν εγκατασταθεί σε σχολεία.
EPA / ABEDIN TAHERKENAREH

Γυναίκες περιμένουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στο τέμενος Αμπντόλ Αζίμ που έχει μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο, στην πόλη Ρέι, νότια της Τεχεράνης. Οι Ιρανοί ψηφίζουν μαζικά και ευδιάθετοι στις προεδρικές εκλογές, αναμέτρηση κρίσιμη για τον απερχόμενο μετριοπαθή πρόεδρο Χασάν Ρουχανί ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία για να συνεχίσει την πολιτική «ανοίγματος» στον κόσμο. Στην Τεχεράνη, όπως και στην επαρχία, η συμμετοχή ήταν πολύ υψηλή το μεσημέρι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και εικόνες του εθνικού τηλεοπτικού δικτύου Irib. Οι γυναίκες και οι άνδρες ψηφίζουν χωριστά στα εκλογικά τμήματα που έχουν εγκατασταθεί μέσα σε ισλαμικά τεμένη, αλλά μαζί σε αυτά που έχουν εγκατασταθεί σε σχολεία.